Theaterkerk Wadway: Dorfmann & Bos en Alex Roeka

WADWAY – Zondag 25 februari 2024 Dorfmann & Bos met Mesdames & Messieurs (Muziektheater) Matineevoorstelling aanvang 14.30 uur, ticketprijs € 19,-. Anouk is orthodox joods, 27% Italiaans en vindt Martijn een homo. Martijn vindt dat Anouk een punt heeft. Maar vindt Martijn niet altijd dat iedereen een punt heeft? Als het aan Anouk ligt, maakt hij een keer ergens een punt van. Volgens haar heeft hij gewoon te weinig gedronken, te weinig vlees gegeten en te weinig kinderen gemaakt. Als je niet in één hokje past, mag je er dan misschien in meer zitten, of moeten we net zo lang doorvragen tot we het perfecte hokje wel hebben gevonden?

Gewapend met een verzameling fraaie chansons uit alle tijden, gaan ze de huidige samenleving te lijf. Met liederen over liefde en relaties in alle mogelijke vormen, proberen zij hun publiek en zichzelf in kaart te brengen. Van Stromae, via Brel, Ben Mazué, Aznavour en Piaf naar Enrico Macias en Lynda Lemay. Dronkenmanspraat en liefdesverklaringen, noodkreten en odes, ontvangst en afscheid en dat allemaal op muziek.

Vrijdag 1 maart 2024 Alex Roeka met Nachtcafé (Muziektheater) Aanvang 20.30 uur, ticketprijs € 21,50.

Treed binnen, vrienden, in het nachtcafé, Waar Roeka achter de bar staat En u laat proeven van exquise dranken, Die onverwachte landschappen en verrassende vergezichten Aan uw geestesoog voorbij doen glijden. Zet u neer en laat u meevoeren Door een aanstekelijke levenslust En de daar onverbrekelijk mee verbonden melancholie.

Laat u onderdompelen in wrange en opwindende liefdesverhalen. Ga naar het toilet, staar naar de snijdende muurpoëzie, Mijmer over de dingen die u zojuist gehoord heeft En dans, terugkomend uit uw eenzaamheid, Op de klanken van het bandje in de hoek, Dat wel raad weet met ritme en virtuositeit.En keer ten slotte halfdronken door het ochtendgloren huiswaarts, Verrijkt en gelouterd.

Zaterdag 2 maart 2024 Cameretten met Cameretten Finalistentournee 57e editie (Cabaret) Aanvang 20.30 uur, ticketprijs € 19,-.

De drie finalisten van Cameretten Festival 2023 trekken langs theaters, poppodia en cultuurcentra om hun (prijswinnende) voorstelling voor jou te spelen. Hilarische grappen, herkenbare typetjes, ongemakkelijke sketches en muzikale juweeltjes: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Alsof je een rondreis maakt met de leukste, nieuwe cabaretiers en standup comedians als jouw reisleiders. Laat je verrassen door het kersverse cabarettalent van Cameretten. En jij kunt voortaan zeggen: ‘Ik was er als eerste bij voordat ze stadions uitverkochten.’