Tessa Neefjes valt net buiten de prijzen tijdens het NK-gravel, Alleskunner Marianne Vos was gewoon te sterk

WERVERSHOOF – Een zeer sterke Marianne Vos heerste gister bij het NK Gravel in Epe. De renster van Jumbo-Visma rondde een lange solo knap af. Bij de mannen ging de winst naar Coen Vermeltfoort.

Een verslag van Wielervereniging West-Frisia

Met de solo van Vos toonde zij haar lef. De ervaren renster koos voor de aanval, terwijl de kopgroep van de mannen van achter naderde. Haar concurrentes besloten dan ook af te wachten en hingen hun wagentje aan bij de mannen. Vos hield echter knap stand en bleef uit de greep van haar ganggemaakte achtervolgers. Uithoornse Lorena Wiebes reed naar de derde plaats, terwijl Tessa Neefjes even later de sprint om plaats vier voor haar rekening nam. Eva Buurman snelde naar de zesde stek.

Bij de mannen was het spannender. Vermeltfoort was gestart als grote favoriet, maar werd tot diep in de finale vergezeld door nog een flink aantal concurrenten. Uiteindelijk toonde hij zich net even rapper dan Lars Loohuis. Jasper Ockeloen werd derde. Achter de drie vluchters spurtte Amstelvener Koos Jeroen Kers naar plaats zeven. Tussen de vele elites reed veertiger Tibor Zwaan naar een knappe achtste stek.