Team Magnifiek; de naam van de nieuwe vrouwen-skeelerploeg van Beau Wagemaker, Sofia Schilder en Iris Tiben

MEDEMBLIK – De plannen voor Team Magnifiek werden gesmeed in Heerhugowaard waar in augustus 2022 Beau Wagemaker, Sofia Schilder en Berit Gunderson de eerste drie plaatsten voor zich opeisten. Berit Gunderson wilde de krachten bundelen en als een team gaan koersen. En in de wintermaanden van 2022 besloot Beau Wagemaker om de stap te zetten en Team Magnifiek te gaan oprichten.

Medemblikse Iris Tiben en de uit Opmeer afkomstige Sofia Schilder, de revelatie van afgelopen jaar bij het marathonschaatsen, werden bij het team gehaald, sponsoren werden gevonden, wedstrijdpakken gemaakt en dat zorgde ervoor dat dit seizoen Team Magnefiek aan de start kan verschijnen zonder dat de sporters zelf een financiƫle bijdrage moeten leveren.

Op de ijsbaan van Hoogkarspel  doet Beau Wagemaker haar verhaal aan ons. Trainen, koersen, eten en materiaal. De laborante bij hemzaden vindt fietsen wel leuk, maar je weet maar nooit. Inline skating voert na het winterseizoen de boventoon. Al wil zei ook wel bij internationale wedstrijden meedoen. Daar is het nog niet van gekomen, aldus de bijna 27 jarige inwoonster van Hoogkarspel.