Westfriese inlineskater halen mooie successen tijdens de Daikin NK Inlineskaten in Heerde

inlineskaten

MEDEMBLIK – Een flinke delegatie van inlineskaters uit West-Friesland stond afgelopen donderdag aan de start van de Daikin NK Inlineskaten in Heerde. Mooie successen werden er gehaald bij de kadetten en junioren. Zo wist Pom Peerdeman uit Hauwert de eerste plaats voor zich op te eisen op de puntenkoers bij de heren kadetten en wist Jarne Feenstra uit Wognum de derde plaats te pakken.

Pom Peerdeman wist op de one lap een mooie tweede plaats te behalen en Jarne Feenstra op plaats 4. Sam Veldkamp uit Hauwert eindigde op de 8e plaats op de one lap bij de heren kadetten.

Bij de dames junioren B wisten Sharissa Oussoren uit Midwoud en Janne Boos uit Wervershoof plaats 4 en 5 te pakken op de one lap. Bij de heren junioren B wist Pepijn Bakker uit Andijk nog net binnen de top 10 te eindigen op een mooie 10e plaats op de one lap.

Bij de dames junioren B wist Janne Boos uit Wervershoof op de puntenkoers een mooie vierde plaats te pakken en Sharissa Oussoren uit Midwoud viel net buiten de top 10 op plaats 11. Pepijn Bakker uit Andijk wist bij de heren junioren B op de puntenkoers een meer dan verdienstelijke 9e plaats te pakken.

Bij de vrouwen junioren A wist Jet Fransen Andijk op de one lap de derde plaats voor zich op te eisen en de uit Hoogwoud afkomstige Sofia Schilder een zevende plaats. Bij de heren junioren A wist Menno van Eig uit Opperdoes de one lap te winnen. Bij de dames senioren eindigde Janne Berkhout uit Hauwert op plaats 10 en Bente Visser uit Andijk op plaats 17

Rick Schipper uit Medemblik wist de zege op de one lap voor zich op te eisen bij de heren senioren, broer Kay Schipper eindigde op plaats 4. Bas Meijer uit Oostwoud eindigde nog net binnen de top 10 op plaats 9.

Op de puntenkoers wisten de inlineskaters van Radboud Inline-skating flinke successen te halen, zo won Sofia Schilder uit Hoogwoud de puntenkoers en pakte Jet Fransen uit Andijk de tweede plaats, Melissa Mooijman uit Wervershoof eindigde op plaats 5 op de puntenkoers. Bij de heren junioren A wist Menno van Eig uit Opperdoes een mooie vierde plaats voor zich op te eisen.

Bij de dames senioren wist Bente Kerkhoff uit Oostwoud op de puntenkoers de tweede plaats voor zich op te eisen, Janne Berkhout uit Hauwert pakte op deze afstand de negende plek. Bij de heren senioren was het Ivo de la Porte uit Oostwoud die de eer voor Radboud Inline-skating hoog wist te houden met een zevende plaats.

Op de agenda staan nog de 100, 200, 500 en de 1000 meter en de relay. Ook op deze afstanden doen weer de diverse inlineskaters van Radboud Inline-Skating mee.

Loading