Weerbericht Medemblik: warm zomerweer met veel zon

MEDEMBLIK – Vanochtend schijnt de zon op de meeste plaatsen volop. Later ontstaat er vooral in het zuiden en oosten bewolking. Het blijft droog. In het noorden waait een matige wind uit het noordwesten. Aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het noorden. Elders is er weinig wind. Vanmiddag schijnt de zon volop. In het zuiden en oosten is het half bewolkt. De middagtemperatuur loopt uiteen van 20°C op de Wadden tot plaatselijk 29°C in het zuiden. Het blijft droog. Er steekt overal een matige wind uit het noordwesten op. Vanavond is het zonnig met in het zuidoosten eerst nog wat bewolking. Het blijft droog. Er staat een zwakke tot matige wind uit noordwest tot noord.

Komende nacht blijft het droog. In het noorden en noordoosten kan plaatselijk mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt tussen 9°C in het noorden en 16°C langs de zuidwestkust. Er is weinig wind, in het Waddengebied is de wind matig en komt uit het noordwesten.

Morgenochtend is het overwegend zonnig, hoewel de ochtend in het noorden en noordoosten misschien plaatselijk grijs begint met mist. Er staat weinig wind. Morgenmiddag is er veel zon. Op de Wadden kan bewolking vanaf zee binnendrijven. Het blijft droog. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 20°C op de Wadden tot plaatselijk 30°C in het zuiden. Er is weinig wind, aan de kust is de wind matig en komt uit noordoostelijke richting.

Morgenavond zijn er vooral in het westen en zuiden enkele wolkenvelden. Het blijft droog. Er is weinig wind, aan de kust is de wind matig uit noordelijke richtingen. (Bron: KNMI)