Superkoopzondagmarkt met jaarlijkse Platen- en CD beurs in Hoornse binnenstad

Markt in Hoorn

HOORN – De Hoornse Woensdagmarkten mogen dan wel ter ziele zijn, een aantal onderdelen blijft gewoon bestaan. Simpelweg omdat het eeuwig zonde zou zijn om ze te laten verdwijnen want ze zijn uniek in Noord Holland! Zo was recent de Weversmarkt die al ruim 25 jaar bestaat in Hoorn en komende zondag is het tijd voor de traditionele jaarlijkse Openlucht Platen- en CDbeurs die ook al zeker 20 jaar bestaat.

Deze markt voor verzamelaars en muziekliefhebbers staat met zo’n 75 kramen en deelnemers uit heel Europa op de Gouw en de Nieuwstraat. De andere helft van de beschikbare kramen wordt gevuld door kooplieden met de leukste en mooiste handel. Denk hierbij aan kleding, cosmetica, sieraden, cadeauartikelen, woon- en tuindecoratie, fruit en speelgoed maar er zijn ook kooplieden met vintage, curiosa, boeken en creatieve uitspattingen op deze markt.

En er is een speciale gast! Ed van Bommel (a.k.a. Sloppy Tom) komt helemaal van Texel af om heerlijke blues te spelen op de Platen- en CD beurs.

Het is deze dag een Superkoopzondag en dat betekent dat veruit de meeste winkels geopend zijn. De vermoeide voeten rust gunnen kan bij een van de vele, gastvrije horecagelegenheden voor koffie met iets lekkers, een borrel of een prima lunch. Of zoek de rust op in de historische haven op slechts vijf minuutjes van het centrum. De markt is op 27 augustus van 11.00 tot 17.00 uur en de winkels openen vanaf 12.00 uur.

Loading