Succes voor Roel Braaksma in zijn poging om de Halve Maen naar Medemblik te halen

MEDEMBLIK – Nog voor de gemeenteraad over de motie van Roel Braaksma (GemeenteBelangen) heeft gestemd is al duidelijk dat de motie door de meerderheid van de raad gaat worden aangenomen.

Werd de motie in eerste instantie gesteund door de VVD, CDA en D66, vandaag sloot ook MORGEN! zich aan bij de motie waardoor er een ruime meerderheid is voor de motie.

Het is straks aan het college om in overleg te gaan met de eigenaar en de gemeente Enkhuizen waar de Halve Maen nu ligt om de replica van het schip uit de VOC tijd naar de haven van Medemblik te halen waar hij een definitieve ligplaats aan de steiger bij Kasteel Radboud zal gaan krijgen.

3 gedachten over “Succes voor Roel Braaksma in zijn poging om de Halve Maen naar Medemblik te halen

  1. Leuk plan, maar zou graag een kosten/baten analyse zien. Voordat je het besluit neemt om iets te doen wil je toch eerst weten wat het gaat kosten en wat het opbrengt?

  2. Het zal onderdeel van een totaalplaatje kunnen worden waarbij Medemblik als geschiedenisstad wordt gepromoot, met uit vele tijdperiodes bijzondere verhalen, evenementen en musea. We hebben de middeleeuwen bij Radboud en de Bonifaciuskerk, de 17e eeuw langs de havens en dan met de Halve Maen, de 19e eeuw met het Stoommachinemuseum, de Stoomtram en het Bakkerijmuseum en de Tweede wereldoorlog in het oorlogsmuseum. Ook evenementen als de Oldtimerdag, Dickensdag en het eventueel historisch aankleden van de Romatische markten en Sinterklaasintocht passen daar naadloos in.

  3. En wat vinden de bewoners van de Oosterhaven daar van? Ik meen mij een bezwaar van een bewoner te herinneren over een ander jacht dat daar ooit lag. Daarbij ben ik van mening dat het voor mkb binnenstad precies niets extra’s op gaat leveren. Aangezien er verwacht wordt dat zij hieraan mee gaan betalen denk ik dat de betrokken partijen bakzeil gaan halen.

Reacties zijn gesloten.