Streekmarkt in Wognumse boerderij Welgelegen

WOGNUM – Vanaf 1 april is het weer mogelijk om een bezoek te brengen aan boerderij Welgelegen in Wognum. Een bezoek is alleen mogelijk via een twee uur durende rondleiding (inclusief twee koffie/thee en plak Westfriese krentenmik). Een groep telt maximaal 24 personen. Bij meer dan 12 deelnemers wordt de groep gesplitst.

Op de foto: Boerderij Welgelegen in Wognum

Een afspraak hiervoor kan gemaakt worden bij Bets Tool, 0229-573397, k.b.tool@outlook.com Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe seizoen wordt op zaterdag 6 april van 11 – 16 uur een streekmarkt ‘Lokaal van het land’ gehouden. Een markt met producten en informatie uit de buurt.

Op de dars en de koegang en in het vierkant staan allerlei kramen opgesteld. Natuurlijk is Jacob Blank er weer met zijn Renault trekker uit 1973. Hij verkoopt eieren, aardappelen en voorjaarsbloeiers. De melk-sommelier laat verschillende soorten melk proeven. Er zijn nootjes van Saar uit de Gouwe, melkproducten van Plexat uit Opmeer, koek uit de Keuken van tante Cornelia en worst uit Aartswoud.

Uiteraard is er koffie en thee met zelfgebakken cake. De entree is gratis, de prijzen zijn schappelijk. Boerderij Welgelegen, Kerkstraat 1, Wognum, zaterdag 6 april, 11 tot 16 uur. Gratis entree