Strandvogels pakt zwaarbevochten zege bij Woudia

WESTWOUD – Met veel moeite heeft Strandvogels de uitwedstrijd tegen Woudia winnend afgesloten. De Vogels waren de hele wedstrijd beter maar omdat Woudia uiterst efficiënt met de weinige kansen omging, werd het een zware middag.
Tekst: v.v. Strandvogels
Meteen vanaf de aftrap zocht Strandvogels de aanval maar wel voorzichtig. Snel bleek dat aanvallend niet veel te duchten zou zijn van Woudia dat zich vooral beperkte tot tegenhouden. Dat lukte de ploeg uit Westwoud in eerste instantie zonder al te veel problemen. Strandvogels kreeg een paar mogelijkheden, maar echt grote kansen waren het niet.
En bij de eerste de beste aanval haalde Woudia wel meteen de trekker succesvol over. Het was zwaar tegen de verhouding in, maar de punten worden aan het einde echt alleen verdeeld op basis van doelpunten en niet op basis van veldverhoudingen.
Even leek het zo’n middag voor Strandvogels te worden toen in één aanval twee keer de paal werd geraakt. Maar niet lang na deze onfortuinlijke momenten werd het toch gelijk. Jordy Weel werd op een meter of 18 van het doel onderuit gehaald en dus volgde een vrije trap. De gebroeders Broerdersz gingen er klaar voor staan en Bryan mocht het deze keer doen en deed het. De keeper ging nog naar de hoek maar was kansloos.
De gelijkmaker was voor Strandvogels het sein de duimschroeven wat meer aan te draaien maar het duurde tot vijf minuten voor rust tot dit resultaat had. Het was Tim Broersen die toen vanaf een meter of 15 succesvol was, volgens mij na voorbereidend werk van Siebren Waardenburg. Zo had Strandvogels voor rust dan toch het overwicht in de stand weten uit te drukken.
Het spelbeeld in de tweede helft was identiek aan dat in de eerste helft, maar het scoreverloop in eerste instantie helaas ook. Want weer lukte het Woudia om een goal te maken, nadat de bal even in het strafschopgebied bleef liggen. Strandvogels kon dus weer opnieuw beginnen en aanvallen op een zwaar veld zoals dat van Woudia is lastiger dan verdedigen. Strandvogels zocht naar gaatjes in de Westwoudse afweer, maar die waren maar lastig te vinden.
De goed ingevallen Givano Lubbe vond na een uur spelen eindelijk wel de ruimte en benutte die optimaal. Voor het doel vond hij Tim Broersen die met zijn tweede van de middag Strandvogels voor de tweede keer op voorsprong zette. Strandvogels zocht hierna nog wel naar de definitieve nekslag voor Woudia, maar was beducht voor een eventuele tegenstoot van de thuisploeg. Echt gevaarlijk kon Woudia echter niet worden en ook Strandvogels lukte het niet om nog een goal te maken. Daardoor bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter.
Dat laatste signaal kwam overigens een halve minuut nadat het scorebord 90 minuten aangaf, tot frustratie van de spelers van Woudia trok de scheidsrechter dus nauwelijks blessuretijd bij. Strandvogels kon daar uiteraard niet mee zitten, de drie punten waren binnen.
Na afloop bleek het voor de Vogels een goede zondag, niet alleen omdat er zelf gewonnen was. Maar vooral ook omdat zowel De Valken als DWB met 3-2 verloren bleek te hebben. Voor Strandvogels volgens nu twee toppers tegen achtereenvolgens De Valken en RKEDO waarna de eerste seizoenshelft wordt afgesloten tegen Zwaagdijk.