Straatnaamborden met huisnummer vermelding kan wel maar is niet standaard in de gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – Pakjesbezorgers lopen tegenwoordig meer en meer te zoeken naar adressen omdat de straat wel wordt aangegeven maar vaak niet in welke richting welke huisnummer staan. De VVD Medemblik stelde hier vragen over aan het college. De VVD wilde weten of, net zoals in Hoorn, dit ook in de gemeente Medemblik mogelijk is om zo de doorstroming beter te maken.

Volgens de gemeente Medemblik is zoiets wel mogelijk maar is dit niet standaard in de gemeente Medemblik. De gemeente Medemblik wijst hierbij naar de voorspelbare telling van de huisnummers. Maar ze erkend wel dat het wel eens voorkomt dat indelingen van een straat, of wijk een betere toelichting kan gebruiken, dan is een straatnaambord met huisnummers een nuttig hulpmiddel. Dit wordt door de gemeente al op meerdere plaatsen binnen de gemeente gevoerd.

De gemeente kijkt naar mogelijke aanpassingen na bijvoorbeeld als er Fixi meldingen binnenkomen en/of uit eigen bevindingen. Maar het gebruik van navigatiesystemen maakt de noodzaak voor het gebruik van huisnummerverwijzingen weer een stuk minder.