Sterkte start Abbekerker Alexander Konijn in de Loir et Cher Frankrijk

ABBEKERK – Alexander Konijn kende een prima opening in de Loir et Cher. De Abbekerker in Franse dienst spurtte in de eerste etappe van de Franse 2.2 vijfdaagse naar een vierde stek in de massasprint. De 147 kilometer lange openingsrit kende een weinig spectaculair verloop. Weinig hoogtemeters zorgde vooral voor een zeer hoge snelheid, waardoor aanvallen bijna onmogelijk was.

De VolkerWessels formatie trachtte sprinter Coen Vermeltfoort uit te spelen. De winst ging echter naar de Tsjech Daniel Babor. Brabander Vermeltfoort passeerde de finishlijn als derde. In zijn spoor volgde de momenteel in prima vorm verkerende Konijn. Bart Lemmen passeerde de streep als 27e.

Konijn en Lemmen vooraan

De derde etappe van Loir et Cher heeft meer verschuivingen in het klassement opgeleverd. Zowel Alexander Konijn als Bart Lemmen maakte deel uit van het eerste deel van het uiteengespatte peloton.

Achter de solo aankomende Deen Jeppe Aaskov Pallesen kwam het peloton gebroken over de meet. Konijn spurtte naar plaats zes. Zijn voormalige West-Frisia ploegmaat Lemmen volgde als veertiende. Konijn steeg naar de negende stek in het klassement en maakt als zevende in de puntenstand ook nog kans op meer. Lemmen steeg door het tevens pakken van bonificatieseconden naar plaats vijf. Als tweede in het bergklassement heeft de Utrechter twee ijzers in het vuur. De Franse 2.2 rittenkoers duurt nog tot en met zondag.