Start kermis Wervershoof op de zaterdagavond ligt nu in handen van de gemeenteraad

kermis

WERVERSHOOF – Voor het eerst begon dit jaar de kermis in Wervershoof op de zaterdagavond daar waar de kermis normaliter op de zondag begon. Op verzoek van de kermisexploitanten, alles stond toch al opgesteld op de zaterdagavond, gaf Medemblik toestemming om als proef op de zaterdagavond al open te gaan zodat de kinderen en de jongeren een avondje eerder naar de kermis konden gaan.

Later dit jaar gaat de gemeenteraad definitief een oordeel vellen of de kermis in het dorp voortaan op de zaterdagavond gaat beginnen. Raadslid voor MORGEN! Anneke van der Geest noemde de zaterdagavond gezellig druk en dat het voldeed aan de verwachting. Van der Geest: “Of deze extra avond ook daadwerkelijk leidde tot meer bezoek aan de attracties en kramen en dus meer verdiensten voor de exploitanten kan ik nu nog niet beoordelen, het hangt namelijk ook af of de dinsdagavond minder opleverde.”

Van der Geest wijst er nog wel op dat veel attracties op de dinsdagavond al gesloten waren en werden afgebroken, iets dat de sfeer op de kermis op de dinsdagavond niet ten goede komt. “Maar”, gaat Van der Geest verder, “Kermis is en blijft een combinatie van kermisattracties en feest in de kroegen en de kermisborrels thuis en de plek waarbij de Dorpsstraat de enige plek blijft waar de kermis thuishoort en zo een mooie combinatie met de horeca vormt.

Loading