Nog drie weken en dan sluit het Molenbad weer de deuren, maar eerst nog de 50ste zwemvierdaagse

WOGNUM – Het bad is dus nog twee weken open en u heeft derhalve nog een kleine maand de tijd om baantjes te trekken en van het zwembad te genieten. Dankzij een groot aantal vrijwilligers kan het bestuur van het Molenbad het bad open houden en en zijn deze vrijwilligers dan ook bijzonder erkentelijk voor hun niet aflatende steun. Voor deze vrijwilligers vindt op zondag 10 september om 17.00 uur de inmiddels traditionele eindborrel plaats. Het bestuur rekent op een grote opkomst en een bijzonder gezellige eindborrel.

Hondenzwemmen.

Ook het hondenzwemmen is zo langzamerhand een traditie geworden. Daags nadat het zwembad gesloten is, mogen hondeneigenaren en hun viervoeters erin zwemmen. Het hondenzwemmen vindt plaats op maandag 11 september en begint om 18.00 uur.

Zwem4daagse.

Van maandag 28 augustus 2023 t/m vrijdag 1 september 2023 vindt weer de jaarlijkse zwem4daagse plaats. Deze zwem4daagse wordt dit jaar voor de 50-ste keer georganiseerd en dat is zonder meer een vermelding waard. Bestuurslid Tom Beerepoot: “Omdat het de 50-ste keer is, hopen wij op vrijdagavond 1 september zoveel mogelijk medailles te kunnen uitreiken en hebben wij een tweetal personen, die hun sporen in de zwemsport meer dan verdiend hebben, gevraagd om die medailles te komen uitreiken. Wij hebben hierover nog geen uitsluitsel ontvangen en hopen u hierover op korte termijn nader te kunnen informeren.

40e keer zwemvierdaagse zwemmen

Tom Beerepoot blijft stilstaan bij een huzarenstukje, Lida op den Kelder dit jaar voor de 40-ste keer aan de zwem4daagse zal deelnemen en dat is sowieso een prestatie van formaat. Rob Rood is echter de absolute vierdaagse coryfee en hij is de enige persoon die vanaf de start in 1972 alle zwem4daagsen meegemaakt en uitgezwommen heeft. “Wij nodigen u hierbij van harte uit om Rob op vrijdag 1 september a.s., tijdens het voltooien van zijn 50-ste zwem4daagse, te komen toejuichen. Wij streven ernaar om dit jubileum een extra feestelijk tintje te geven. Voor de goede orde moet nog worden opgemerkt dat de zwem4daagse, door de bouw van een nieuw zwembad, één keer niet doorgegaan is.”

U kunt zich nu reeds voor de zwem4daagse aanmelden via de website: www.molenbad.nl Overigens is het plezierig als wij vooraf een goede inschating van het aantal deelnemers kunnen maken. In verband hiermede stelt het bestuur het op prijs als u uw deelname vooraf aan ze doorgeeft.

Tenslotte mag er op de eerste maandagavond van de zwem4daagse weer op de stoep gekrijt worden en wordt op woensdagavond 30 augustus het jaarlijkse veldspel gespeeld.

Rabo ClubSupport.

Ook dit jaar wordt de Rabo Clubactie weer gehouden. Vanaf 4 september a.s. kan er gestemd worden. Het Molenbad werkt aan een verdere verduurzaming van haar bad en alle extra financiën zijn hierbij van harte welkom. “In dit verband zouden wij het bijzonder op prijs stellen en verzoeken wij u dan ook om een stem op ons zwembad uit te brengen. U kunt dit doen door in te loggen bij de Rabobank en een stem op ons bad uit te brengen.(www.rabobank.nl/leden/clubsupport/stemmen). Bij voorbaat; hartelijk dank,” gaat Tom Beerepoot verder

Afzwemmen.

Op zaterdag 9 september a.s. vindt vanaf 17.00 uur weer het jaarlijkse afzwemmen plaats. Zoals het er nu naar uitziet zijn er 10 zwemmers die gaan afzwemmen waarbij er 6 opgaan voor het A-diploma en 4 voor het B-diploma. Daarnaast gaan de leerlingen die nog niet afzwemmen maar wel veel geleerd hebben en met sprongen vooruit gegaan zijn met een bronzen, zilveren of gouden brevet naar huis.