Sofia Schilder en Jet Fransen op podium KNSB Marathon Cup 2, Beau Wagemaker knap 6e

ANDIJK/HOOGWOUD – Afgelopen vrijdag werd in Haaksbergen de tweede ronde van de KNSB Marathon Cup verreden. Grootste kanshebster op de zege, Lianne van Loon, was er deze keer niet bij waardoor de strijd om de zege nu nog spannender werd.

In een niet al te spannende wedstrijd, er vormde zich een kopgroep met o.a. Patricia Koot, Sofia Schilder en Jet Fransen. Esther Kiel mistte de slag en moet toezien hoe ondanks een paar pogingen om uit de kopgroep weg te sprinten maar dat vonden de overige rijdsters in de kopgroep geen goed idee en ze werd al snel weer terughaalt om als 8e te finishen. Drie ronden voor het einde sprong Beau Wagemaker nog weg uit de kopgroep maar ook zij werd weer teruggehaald door de kopgroep om daarna als 6e te eindigen.

De strijd om de zege liep uit op een sprint, die gewonnen werd door Patricia Koot die daarmee haar eerste overwinning in de marathon cup pakte voor Sofia Schilder en Jet Fransen. Sofia Schilder won wel bij de Jongeren waardoor ze nu nog steviger aan de leiding gaat in het tussenklassement bij de jongeren met 61.2 punten, de nummer 2, Amber van der Meijden heeft 27 punten en de nr. 3 Maaike Koelewijn heeft 25 punten.

In de tussenstand bij de vrouwen staat nu Patricia Koot eerste met 57.1 punten voor Sofia Schilder met 53 punten en Beau Wagemaker met 44 punten. Lisanne Buurman, voorheen wonende in Wervershoof nu in Reeuwijk staat op plaats nr. 7, Bente Kerkhoff op plaats 13 en Iris Tiben op plaats 23. Bente en Iris deden afgelopen vrijdag niet mee.