Simon Loos verkoop deel van haar activiteiten aan Sligro Food Group

WOGNUM – -Sligro Food Group N.V., Simon Loos Transport B.V. en Koninklijke Euser B.V. maken bekend dat verwacht mag worden dat overeenstemming zal worden bereikt over de verkoop van de bestaande transportactiviteiten van Simon Loos Transport B.V. voor Sligro Food Group, naar Sligro Food Group Transport B.V. en Koninklijke Euser B.V.

Dit houdt in dat de transportactiviteiten ten behoeve van de Sligro Bezorgservice locaties in Amsterdam, Berkel en Rodenrijs en Drachten overgaan naar Sligro Food Group Transport B.V. De transportactiviteiten voor de Sligro Bezorgservice locaties in Vianen, Vlissingen en Sluis zullen aan Koninklijke Euser B.V. worden overgedragen.

Lees ook: Voor Simon Loos planner Henk Boeree kan het niet hard genoeg waaien (video)

Bij deze transactie zijn circa 260 medewerkers betrokken, waarvan ongeveer drie vierde overgaat naar Sligro Food Group Transport B.V. en ongeveer een vierde naar Koninklijke Euser B.V. Het voorgenomen besluit heeft geen gevolgen voor de arbeidsvoorwaarden, werkgelegenheidssituatie of standplaats van de betrokken medewerkers. De ondernemingsraden hebben inmiddels positief geadviseerd met betrekking tot deze voorgenomen transactie.

Duurzame invulling

Peter Appel, CEO Simon Loos Transport: “Voor ons komt dit besluit voort uit een strategische heroriëntatie richting de toekomst. Met deze overdracht geven wij een duurzame invulling aan onze ambitie om te groeien en maximaal in te zetten op de andere bedrijfsactiviteiten. We hebben er alle vertrouwen in dat onze medewerkers bij onze overnamepartners in goede handen zijn.

Lees ook: Simon Loos, 3 miljoen elektrische kilometers in 10 jaar tijd

Bas Euser, CEO Koninklijke Euser zegt dat de overname een mooie en krachtige uitbreiding is om als ‘partner in business’ samen met haar opdrachtgever Sligro Food Group de handen ineen te slaan en de uitdaging aan te gaan. “Samen sterk!

Eigen vervoer

Koen Slippens, CEO Sligro Food Group: “Hiermee zetten wij een geweldige stap voorwaarts in onze ambitie om met Sligro Food Group Transport een deel van onze transportactiviteiten zelf uit te voeren. Onze chauffeurs hebben het waardevolle laatste contact met onze klanten in het dagelijkse bestel- en leverproces. Met de overname van deze activiteiten leggen wij een belangrijk fundament onder Sligro Food Group Transport.