Simon Loos, 3 miljoen elektrische kilometers in 10 jaar tijd

WOGNUM – Nu lijkt dat niet veel, maar het afgelopen jaar heeft het Wognumse bedrijf meer elektrische kilometers gereden dan in de negen jaar daarvoor, het aantal kilometers is zelfs verdubbeld. Simon Loos is daarmee dan ook een pionier op het gebied van CO2 vrij transport in Nederland.

Lees ook: Simon Loos test 50 tons elektrische Volvo FH als LZV

Wim Roks, de man die over de (vracht)wagens gaat zegt tegen TTM: “In de eerste negen jaar – tussen 2013 en mei 2022 – haalden we 1,5 miljoen elektrische kilometers. Voor ons was dat een mijlpaal om echt even bij stil te staan. Maar een jaar later, in mei 2023, hadden onze e-trucks alweer de volgende 1,5 miljoen km bij elkaar gereden. Het betekent dat we nu al dik over de 3 miljoen zitten

De CO2-uitstootloze vrachtwagens van Simon Loos worden verdeeld over alle vestigingen van het bedrijf en zijn geschikt voor diverse soorten van transport, maar de e-trucks worden toch hoofdzakelijk gebruikt in de binnensteden waar strenge uitstootregels gelden, en dan gaat het vooral om winkel- en horecadistributie.

Tekst gaat verder onder de foto

De eerste voorzichtige stap op het CO2-vrij rijden begon voor Simon Loos in 2013 toen het bedrijf met een e-truck mocht testen. Hiermee liep Simon Loos voorop in de transitie naar uitstootloos autorijden. En sindsdien heeft Simon Loos niet stil gezeten en weten ze te melden dat nog dit jaar er bij Simon Loos minimaal 50 e-trucks zullen rondrijden in Nederland en daarmee is het bedrijf uit Wognum koploper in het goederenvervoer.

Eén gedachte over “Simon Loos, 3 miljoen elektrische kilometers in 10 jaar tijd

  1. Gemeente Medemblik, waar blijft de duurzaamheidsaward voor dit geweldig bedrijf

Reacties zijn gesloten.