Schoonwestfriesland viert ‘Gelukkig Schoonjaar!’

MEDEMBLIK – Schoonwestfriesland begint het jaar goed met meteen een extra opruimactie: ‘Gelukkig Schoonjaar!’ Op 6 en 7 januari zullen de verschillende lokale initiatieven die zijn aangesloten bij het opruimcollectief samen de straat op gaan om zwerfafval op te ruimen. Schoonwestfriesland is een verzamelnaam voor de gezamenlijke acties van verschillende zwerfafval initiatieven binnen Westfriesland.

Naast de aanhoudende hoeveelheid zwerfafval die te vinden is in West-Friesland, is de aanleiding van de actie vooral terug te vinden in de wens om het probleem krachtig, gezamenlijk en met lokale kennis aan te pakken.

Een goed begin

Een goed begin voor ons mooie landschap. Een veiligere omgeving voor mens en dier en meer bewustwording rondom het probleem van zwerfafval is het doel. Na het succes van voorgaande jaren hopen wij ook dit jaar met zo veel mogelijk mensen zo veel mogelijk zwerfafval uit het Westfriese milieu te halen. Zwerfafval heeft ook een verbindende werking.

Met een gemotiveerde groep opruimers lopen is gezellig. Mensen komen vaak even naar je toe om een praatje te maken en je hebt een gezamenlijk doel. De initiatieven die dit jaar een gezamenlijke actie organiseren zijn: CleanUp Hoorn, Hoogkarspel Schoon, Medemblik-stad schoon en Schoon Enkhuizen.

Deze 3e editie van ‘Gelukkig Schoonjaar!’ zal ook dit jaar zeker weer een succes worden.

Meedoen?

Iedereen kan meedoen. Je kunt je opgeven bij een gezamenlijke actie door een mail te sturen naar schoonwestfriesland@gmail.com.

Het is natuurlijk altijd mogelijk om zelf aan de slag te gaan in je eigen straat of buurt. Ga je 6 of 7 januari zelf lopen? Stuur dan je foto’s naar eerder genoemd e-mailadres en de organisatie zal dan jouw foto’s op onze socials, facebook en Instagram, plaatsen.

Foto aangeleverd