Scholtens past plan Middenweg Andijk iets aan

ANDIJK – Het pand waarvoor heen eerst een school in was gevestigd en later Aannemersbedrijf Scholtens gaat plaatsmaken voor een appartementencomplex van 19 appartementen inclusief bergingen, garages en parkeerplaatsen. Het bestemmingsplan dat van 14 juli t/m 26 augustus ter inzage heeft gelegen heeft 7 zienswijzen opgeleverd, deze zienswijzen hebben er voor gezorgd dat het plan iets is aangepast en dan vooral wat de parkeerplaatsen betreft.

De nieuwe situatie

In de nieuwe situatie krijgt het gebouw een iets andere situering dan de bestaande bebouwing, zo wordt het noordelijke deel in lijn gebracht met de rooilijn van de bebouwing op nummer 58 en 60 en via een knik in de bebouwing komt het zuidelijke deel van het complex in lijn te liggen met De Horn. De maximale hoogte van het complex wordt 11 meter.

Lees ook: Andijkers maken bezwaar tegen komst appartementen Middenweg

In de hoek van de Horn en de Prinses Marijkestraat komt het parkeerterrein op eigen terrein terug. Hier worden 21 parkeerplaatsen gerealiseerd. Op eigen terrein worden tevens garages gerealiseerd waarin geparkeerd kan worden (in totaal 2 parkeerplaatsen). Langs de Horn worden 4 bestaande parkeerplaatsen heringericht gedeeltelijk op gemeentelijk eigendom en gedeeltelijk op eigen grond. Dit zijn parkeerplaatsen die in het verleden zijn aangelegd door en ten behoeve van het toenmalige aannemerskantoor dat was gevestigd binnen het plangebied. Deze parkeerplaatsen zijn daarom in feite niet openbaar. Ten oosten van deze 4 parkeerplaatsen worden ter plaatse van de bestaande inrit 2 parkeerplaatsen gerealiseerd. Aan de Middenweg worden 5 parkeerplaatsen aangelegd.

Lees ook: Oude pand Scholtens gaat verdwijnen, terug komen 19 appartementen

Dit is binnen de planologische regelingen toegestaan. In totaal kunnen er dan 34 parkeerplaatsen worden gerealiseerd ten behoeve van de ontwikkeling. Op de begane grond worden 7 appartementen gerealiseerd, op de eerste verdieping 7 appartementen en op de tweede verdieping 5 appartementen. Tevens komt er op de begane grond een ruimte met bergingen voor alle appartementen. Aan het woongebouw worden ook vier garages gerealiseerd. Daarnaast hebben alle appartementen een eigen buitenruimte/balkon.

Afbeelding: Scholtens

Eén gedachte over “Scholtens past plan Middenweg Andijk iets aan

Reacties zijn gesloten.