Komt u ook naar de ‘MijnBuurtje’ informatieavond op 15 november?

MEDEMBLIK – Wilt u ook iets betekenen voor uw buurt? Kom dan naar informatieavond over MijnBuurtje op 15 november. In de gemeente Medemblik gebeurt enorm veel. Inwoners organiseren activiteiten, ze bieden diensten en spullen aan en ze vragen elkaar om hulp. Ook zijn er allerlei voorzieningen waar iedereen gebruik van kan maken. Jammer genoeg weten veel mensen nog niet wat er allemaal mogelijk is. Dat willen de gemeente Medemblik en eventuele andere ondersteunende partijen zoals partners of dorp- en wijkraden veranderen!

Online community platform

Om inwoners, verenigingen, organisaties en gemeente dichter bij elkaar te brengen, wil de gemeente Medemblik alles wat de buurten te bieden hebben, zichtbaar maken via één online community platform met sociale kaart. Dit past goed in het streven naar wijken en buurten waar het fijn wonen is en waar mensen oog en oor voor elkaar hebben. Om dit te bereiken kozen zij gezamenlijk voor de aanpak van mijnbuurtje.nl. In deze aanpak zorgen buurtbewoners zelf, in de rol van buurtverbinder, voor meer verbinding in hun eigen buurt of wijk.

Daarnaast krijgt elke kern de toegang tot het online community platform waar u makkelijk kunt vinden wat er gebeurd en wordt gedeeld in uw buurt. Ook vindt u daar een sociale kaart met verenigingen en alle organisaties die een aanbod hebben op het gebied van zorg en ondersteuning. Zo ontstaat een netwerk waaraan iedereen kan deelnemen.

Tekst gaat door onder de video

Meer weten? Kom dan naar de informatieavond!

Zou u meer met mensen in uw omgeving, dorpskern of wijk willen delen of voelt u dat er veel meer uit uw buurt, dorpskern of gemeente te halen is? Medemblik zoekt enthousiaste inwoners die samen met de gemeente de schouders onder het digitale community platform willen zetten. Wilt u zich graag inzetten voor uw buurt? Dan is de rol van buurtverbinder mogelijk iets voor u!

Tijdens de informatieavond op 15 november om 19.30 uur, hoort u wat dit inhoudt. Neem gerust buren, familie en/of vrienden mee. De bijeenkomst is in Dorpshuis de Torenschouw in Opperdoes en duurt tot 21.30 uur. Wethouders Yannick Nijsingh en Gerben Gringhuis ontvangen u vanaf 19.15 uur. Fijn als u laat weten als u komt, dan houdt de gemeente Medemblik daar rekening mee. Stuur voor 14 november een e-mail naar de Opbouwwerkers Sylvette en Paul via mijnbuurtje@medemblik.nl.