‘Samen alleen’ brengt Theatergroep Sint Pieter op hoger niveau

MEDEMBLIK – Met Theatergroep Sint Pieter (MTG) weet je eigenlijk nooit waar je aan toe bent, toneel, of theater, geef het een naam, voor de spelers van MTG is het meer dan op een toneel staan en een stukje opvoeren. MTG neemt ook het publiek mee in het verhaal dat ze willen vertellen. Zo ook afgelopen zaterdagavond in de Sint Pieter in Medemblik waar ‘Samen Alleen’ op het programma stond. Tien spelers, waaronder 3 debutanten, speelden of het dagelijks werk is.

Bij binnenkomst waande je je niet in een een zaal maar in een restaurant waar de spelers de bedienden waren en waar ‘gasten’ uit het niets hun verhaal begonnen te doen. De drie debutanten hoef je ook niets meer te leren, ze hebben hun vuurdoop met verve doorstaan. ‘Samen Alleen’ is wel een stuk waarbij je als publiek geduld moet hebben, dan gaat het verhaal weer snel, maar ook zijn er delen dat tempo naar beneden gaat.

Leuk was het kamermeisje dat al tijdens de avond alles al begon te poetsen, of de eenzame vrouw alleen aan een tafeltje die ineens het woord vroeg. De acteerprestaties van MTG lijken met elke voorstelling, zowel binnen als op straat beter en beter te worden. De avond was dan ook zeker zeer geslaagd te noemen..