Prachtige opbrengst 67ste gemeenschapsveiling !! 87.562 euro.

WERVERSHOOF – Ja, het was best wel spannend !! De 67ste veiling, niet op de gebruikelijke eerste vrijdag van maart maar nu in mei. Nu niet een kachel om de tent te verwarmen, maar alle taarten, paling en verspakketten in de koeling van ’t Fortuin. Zou Wervershoof de komst naar onze veiling weer oppakken ?? Het aantal koopjes was minder dan in 2020, het ontvangen geld daarentegen ruim 3000 euro meer. En omdat er nog steeds uitjes van de veiling van 2020 worden afgewerkt, was het aantal uitjes ook iets minder. Maar wel leuk !!

Om 18.45 stonden de eerste bezoekers al voor de deur, om 19.00 waren vrijwel alle tafels bezet en konden we beginnen. Rond 01.00 uur was de laatste grootste taart van eigenaar verwisseld. Nieuw deze editie was dat alle koopjes duidelijk zichtbaar waren op een groot scherm en dat je je krat bier nu ook met een tegoedbon bij Vidra kunt afhalen. Scheelt een hoop gesjouw. De bediening vond het heel prettig dat we nu met consumptiemuntjes werkten.

Het is prachtig om te zien dat veel ondernemers de veiling een warm hart toedragen. Ook de jeugd was weer goed vertegenwoordigd. Het was weer een hele gezellige avond en er werd goed geboden.Tot de pauze waren er mooie koopjes, best betaalbaar voor een ieder. Denk aan een taart, rollade en een fles jenever voor 3 tientjes. Of een luxe pannenset, 10 kilo piepers en een bloemkool op afroep voor 25 euro.

Na de pauze gingen vooral de uitjes tot flinke bedragen van de hand. Groot compliment aan Richard en Peter die lekker in vorm waren en het tempo hoog hielden.Wervershoof is creatief. Hierdoor zien we  hele leuke dingen voorbij komen.De origineelste koopjes komen in aanmerking voor de creativiteitsprijs.

In de categorie particulieren en bedrijven, kwam de jury tot de volgende uitslag :

1e) Kamperen tijdens kermis bij Patrick en Nikita Kuipers-Mol. Een kermisnacht doorbrengen in een tent aan de Dorpsstraat met na afloop een ontbijt. Deze nacht vergeet je echt nooit meer, en wij waarschijnlijk ook niet.

2e) The Masked Singer in  De Dars. Als deelnemer of als juylid toewerken naar de onthulling van de enige echte Masked singer van Wervershoof. Op 17 september vindt dit spektakel plaats.

3e) Het allereerste Wervershoofse paaltje. Het ‘Amsterdammertje’ omgebouwd tot ‘Wervershovertje”. Een mooi ontwerp van RW Houtidee en in beton hufterproof uitgevoerd door  Edwin Hauwert van Automated4U.

Zij hebben allemaal een geldbedrag ontvangen.

Bij de verenigingen ging de originaliteitsprijs naar de gymvereniging VVW.

De schuur van Niels Kreuk wordt omgebouwd tot echte bioscoop. Je komt met de auto en geniet met nog 4 gezelschappen van een familiefilm. Uiteraard compleet verzorgd, dus reken ook op popcorn. Het aantal deelnemers bepaal je zelf : als het maar in de auto past !! Hopelijk komt niemand met een bus. Bijzonder origineel. Opbrengst van dit koopje  was € 360,00. De vereniging krijgt hiervoor een cheque t.w.v. € 300. Het loont dus echt wel om met een creatief koopje te komen. Tip voor alle instanties die een bijdrage van ons ontvangen: denk alvast aan de veiling van 2023 !!!

De Binding is niet groot genoeg om alle leuke koopjes en die met een hoge opbrengst te vermelden.

Toch ga ik er een paar opnoemen :

De nieuwbouw van de modernste koolplanten- opkweekkas in de wereld van Gitzels is klaar. De feestelijke opening vindt plaats op 9 februari 2023. 20 Mensen hebben een plaats gekocht en zullen hierbij aanwezig zijn. Met als afsluiting een heerlijk diner in dezelfde ultra moderne kas. Deze koop was goed voor ruim 4200 euro.  6 kopers zijn benieuwd waar de klepels van de kerkklokken hangen. Ze gaan ook zelf de klokken luiden !!  En nog veel meer. Op 18 september krijgen zij alle ins en outs van de kerk te zien en te horen. Uiteraard met een natje en een droogje. Opbrengst bijna 1200 euro.

Jos en Annemiek Botman hebben 10 kopers uitgenodigd in de trouwzaal van het Raadhuis van Wervershoof. Daar zullen zij gaan genieten van een overheerlijk 6-gangen diner verzorgd door restaurant Oxalis. Uiteraard met bijpassend wijnarrangement. Goed voor bijna 2000 euro. Niet meer weg te denken uit ons aanbod : biljarten om de Cees Swart bokaal. Een fantastisch geheel verzorgde avond op de Dorpsstraat 22. Ervaring heb je niet per sé nodig en de partners mogen uiteraard mee. Een mooie avond om ook de herinnering aan Cees levend te houden.

De belangstelling was groot en er moest flink in de buidel worden getast. Goed voor bijna 3000 euro.

Ankie van Lier heeft een prachtig portret gemaakt van ‘onze Irene’. Dit hangt vanaf  de veiling in Andijk bij vader Klaas en moeder Jolanda thuis. Irene is veel op trainingskamp en zo kunnen zij toch genieten van hun sportieve dochter. Ook de gebruikte Team NL koffer en rugtas wisselden na terugkeer uit Peking van eigenaar en blijven voortaan in Nederland.

Toeval of niet : de ouderverenigingen van zowel De Schelp als Werenfridusschool organiseren “Escape the school”. Probeer zo snel mogelijk uit de school te ontsnappen door middel van het oplossen van puzzels , kraken van codes en gebruik van verstand en inzicht.

Eigenlijk is het teveel om allemaal op te noemen. Je moet het, als het even kan, zelf meemaken. Nieuwsgierig geworden ? Kom volgend jaar ook eens een kijkje nemen, het is ontzettend gezellig en kopen is geen verplicht nummer. Met zo’n opbrengst lijkt het bijna niet mogelijk om het eindresultaat te raden. Toch zaten Ferry Stroet en Willeke Schouten er maar 62 euro naast. Zij hebben daarmee “raad het resultaat” gewonnen en krijgen het komende jaar 4 x een leuke attentie thuisbezorgd.

Tot slot : BEDANKT, alle inwoners van Wervershoof voor jullie bijzonder gevarieerde aanbod van koopjes. Uiteraard ook alle kopers ZEER BEDANKT voor jullie royale wil om te kopen. Ook dank aan Frank, Karin en hun medewerk(st)ers, het was weer dik voor mekaar in ’t Fortuin !! Op alle tafels stonden tulpen. Is dat bijzonder ? Eigenlijk wel. Vader Nic Schouten heeft dit vele jaren aan onze veiling geschonken en vlak voor zijn overlijden heeft hij ervoor gezorgd dat we, ook nu, toch weer tulpen krijgen voor de veilingavond. Een fantastisch gebaar met een fijne herinnering.

Veel waardering ook voor notaris Mantel. Bij al onze veilingen, ook die van omliggende dorpen, is zij geheel belangeloos aanwezig om de veiling op officiële wijze in goede banen te leiden. Sterker nog, zij heeft ook weer een mooi koopje aangeboden : je kunt ook weer bij haar niet om een koppie maar om de borrel. Waarbij leden van het Ondernemers Kookgilde zorgen voor culinaire hapjes. En reken maar dat dat voor elkaar is !!!

Tot slot veel dank aan Edwin Hauwert van Automated4u. Hij heeft ons weer vele uren geholpen met het optimaliseren van het computerprogramma en ook voor het laten zien van de koopjes op het grote scherm is veel waardering ontvangen.

Wij zien u graag volgend jaar weer terug op onze 68ste Gemeenschapsveiling  !!

Namens het bestuur van de Gemeenschapsveiling Wervershoof

Jos Mathot