Ruime zege Nieuweboer dames maar de heren verliezen van titelkandidaat Vennewater.

WERVERSHOOF – Nu het paasweekend weer heeft plaatsgevonden kan voetbalminnend Nederland weer opgelucht ademhalen nu het amateurvoetbal is hervat. Voor Nieuweboer H1 stond misschien wel de lastigste wedstrijd van het seizoen op het programma, uit in Heiloo was Vennewater de tegenstander. Vennewater staat bovenaan en hebben een paar hele leuke en technische voetballers rondlopen. Niet alleen de heren van Nieuweboer speelden afgelopen vrijdag, maar ook Dames 1 mocht haar opwachting weer maken. In de Dars moest het tweede van OS Lusitanos proberen de punten mee terug te nemen naar Amsterdam. De dames van Nieuweboer waren echter niet bereid dit te laten gebeuren. Met een klinkende 9-3 overwinning werd de overwinning behaald, Lusitanos was niet bij machte om het Nieuweboer lastig te maken en konden alleen scoren omdat de scherpte bij Nieuweboer er enigszins vanaf was.

Tekst: Nieuweboer

Waar de dames een makkelijke avond hadden was dit voor de heren zeker niet het geval. Vennewater kon in de eerste vijf minuten al twee keer tot scoren komen. Nieuweboer H1 was niet scherp kwam hierdoor dus op achterstand en liep achter de feiten aan. Er werd te weinig gecoacht en niet daadkrachtig ingegrepen. Na een minuut of tien kreeg Nieuweboer de hulp van de tegenstander, Vennewater kreeg een gele kaart en speelde met drie man. Hiervan werd nog niet geprofiteerd maar kort nadat Vennewater zijn tweede gele kaart pakte wist Joost Kolenberg gedecideerd de aansluitingstreffer binnen te werken. Dit deed Nieuweboer goed en er werd in tegenstelling tot de afgelopen weken aardig gevoetbald en er was wat overwicht voor Nieuweboer. Halve kansen kwamen hieruit maar er kon niet echt doorgedrukt worden. In de rust werd dan ook benadrukt dat Nieuweboer zo verder moest gaan en misschien dan wel op gelijke hoogte kon komen.

Binnen enkele minuten was Nieuweboer een illusie armer, Vennewater was akelig scherp aan de tweede helft begonnen en zette Nieuweboer met de rug tegen de muur. De 3-1 en 4-1 volgden elkaar snel op en zo leek zich weer een herhaling van de eerste helft af te spelen. Nieuweboer wist wederom wat terug te doen na de twee tegengoals. Een lange bal van achteruit kwam met wat mazzel bij Lex Verlaat terecht en hij werkte rustig af om de stand op 4-2 te brengen. Ondertussen was Mike van Ammers geblesseerd uitgevallen en kreeg invaller Jonas Berkhout meer speelminuten. Jonas pakte dit aardig op en wist met enkele schoten de keeper van Vennewater te testen. Nieuweboer bleef voetballen maar was niet bij machte om het de koploper echt lastig te maken. Vennewater speelde goed en wist nog twee keer te scoren en dit bracht de eindstand op 6-2.

Volgende week staat de laatste wedstrijd van de competitie op het programma. In Wervershoof komt Sparta op bezoek en kan het reguliere seizoen afgesloten worden voor Nieuweboer. De support zal hard nodig zijn want Sparta staat tweede, kom dus kijken in de Dars!