Share

Ruim 40 raadsleden en leden van Provinciale Staten geïnformeerd over datacenters

WEST-FRIESLAND – Ruim 40 raadsleden en leden van Provinciale Staten werden woensdag 13 april geïnformeerd over feiten en cijfers rond datacenters. De bijeenkomst was een initiatief van de gemeente Hollands Kroon, de Provincie Noord-Holland en het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord.

Onder de 40 bezoekers waren veel leden van de gemeenteraad van Hollands Kroon. Ook vertegenwoordigers van de gemeenten Opmeer, Schagen, Medemblik en Bergen waren aanwezig, en enkele leden van Provinciale Staten. Wethouder Theo Meskers van Hollands Kroon en gedeputeerde Ilse Zaal van de provincie Noord-Holland heetten iedereen welkom.

Presentaties

Projectleider Matthijs Beute van Hollands Kroon gaf een inleiding. Daarna waren er presentaties van gedeputeerde Zaal en van vertegenwoordigers van Google en Microsoft. Ook de netwerkbedrijven TenneT en Liander en Hoogheemraadschap Noord-Holland Noorderkwartier gaven een korte presentatie. Tussendoor konden raadsleden en statenleden vragen stellen, waarop zij meteen antwoord kregen.

De bijeenkomst vond plaats in het gebouw van Peter Appel (red. Simon Loos) op Agriport. Het was voor het eerst dat een dergelijke regionale bijeenkomst werd gehouden in onze provincie. Alle presentaties vindt u hier. De bijeenkomst werd live uitgezonden door NHNEXT. Zo’n 130 geïnteresseerden volgden de uitzending. Was u niet in de gelegenheid? Hier kunt u de uitzending terugkijken. Voor vragen kunt u dit contactformulier invullen.

Totaal aantal keren gelezen: 40 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen