Roel Braaksma wil VOC schip de Halve Maen definitief naar Medemblik halen

MEDEMBLIK – De reproductie van het beroemde VOC schip is volgens Braaksma een grote publiekstrekker en past prima bij Medemblik als voormalig VOC stad. De Halve Maen heeft al eerder in Medemblik gelegen, aan de steiger bij Kasteel Radboud en trok toen al veel belangstellenden.

Donderdagavond dient Roel Braaksma (GB) een motie in die het college gaat oproepen om het toerisme in Medemblik een extra impuls te geven door aan de evenementensteiger bij Kasteel Radboud de Halve Maen een definitieve vaste ligplaats te geven. Braaksma zegt hierover: “De Halve Maen is een bewezen toeristische trekpleister waar de musea, het erfgoed, de middenstand, de horeca, de stoomtram Hoorn-Medemblik en de havens in Medemblik van zullen profiteren, en door de Halve Maen een vaste ligplaats te geven zal de gemeente Medemblik sterker op de kaart komen te staan.

Samen met Els van den Bosch(CDA) en Co Vlaar(D66) vraagt Braaksma in de motie om te gaan onderzoeken of het mogelijk is de omgevingsvergunning die bepaalt dat de steiger maximaal 10 keer per jaar voor maximaal 5 dagen aaneengesloten gebruikt mag worden te wijzigen in een periode van onbepaalde tijd.

Om de kosten van de Halve Maen in Medemblik te kunnen betalen zegt Braaksma dat Medemblik hiervoor in overleg moet treden met het Ondernemersfonds, de Stadshavens Medemblik B.V, het toeristisch platform, de S.T.E.M en de provincie Noord-Holland. Ook zegt Braaksma dat Medemblik met de omwonenden en de Stadsraad om tafel moet gaan zitten over het plan van GB,CDA en D66 om de Halve Maen naar Medemblik te halen.

Op de foto: De Halve Maen die de haven van Enkhuizen binnenvaart (Foto: Henk Kroeb)

Eén gedachte over “Roel Braaksma wil VOC schip de Halve Maen definitief naar Medemblik halen

  1. Prachtig idee en misschien wel te combineren met het plan van onze voormalige burgemeester om de historische scheepswerf in ere te herstellen

Reacties zijn gesloten.