PGM Bakker weer met een volledig team aan de start met Beau, Elina, Loesanne en Luna

HOOGKARSPEL – Afgelopen weekend stonden er 2 wedstrijden op het programma. Zaterdag de 8e marathon cup in Breda en zondag middag de ‘Staatsloterij schaatsmarathon’ in Amsterdam die extra aan de kalender is toegevoegd.

In Breda stond PGM Bakker weer met een volledig team aan de start met Beau, Elina, Loesanne en Luna. “Het was het een aparte koers,“vertelt Beau aan deze website, “maar uiteindelijk kreeg een groepje van 6 de ruimte en behaalde de ronde voorsprong.” Van PGM Bakker zat Loesanne er bij. Het peloton kreeg met nog 11 ronden te gaan de bel, Beau kon haar plek niet helemaal vinden, maar nog wel als 8e over de streep en werd daarmee 14e.Ā Ā Eline werd 27e en Luna 36e.

Beau: “Loesanne reed en sterke wedstrijd en zat op een gegeven moment op podium kans. Helaas lukte dit net niet en werd het de 4e plaats. Ze is daar zeker heel tevreden en blij mee, maar als.je er dan zo dicht bij zit is het ook wel zuur.Na Breda was het snel naar huis, want de volgende dag klonk om 15.00 weer het startschot.

Tekst gaat door onder de foto

Feestje

In Amsterdam was het een feestje met een super mooi zonnetje,” gaat Beau verder. “Door de iets wat hogere temperaturen en de wind waren het zware omstandigheden. Het was een harde wedstrijd weer veel hard werd doorgereden. Van PGM Bakker stonden Beau, Loesanne, Luna en EsmĆ©e aan de start.Ā  EsmĆ©e rijd normaal in de belofte divisie, maar mocht zaterdag invallen voor Eline.

Beau kwam helaas vroegtijdig ten val. Ze wist na een aantal rondes wel weer aan te sluiten bij de staart van het peloton, maar op dat moment begonnen de premie sprint waardoor het lang extra hard ging. ” Mijn val was enorm balen, heb daardoor niet echt in de wedstrijd kunnen komen helaas. Pas bij de laatste rondes kwam ik een keer in een kopgroepje, maar deze werd teruggehaald. Ik sprinten uiteindelijk naar de 15e plek’‘.

De andere dames van PGM Bakker reden een sterke wedstrijd met goeie aanvallen van Loesanne en Luna met verschillende kopgroepen. Luna behaalde zelfs de prijs van de strijdlustigste rijdster.Ā EsmĆ©e kon goed meekomen en sprintte zelfs naar een 17e plek. Loesanne werd 18e en Luna kwam helaas 3 rondes voor het einde ten val en werd geklasseerd op plek 42.Ā

Door het hoge tempo hadden 21 rijdsters de wedstrijd al eerder moeten verlaten i.v.m. dat ze werden gedubbeld door het peloton.

Aankomende zaterdag reist het peloton voor de 2e keer af naar Groningen voor de 9e cup wedstrijd.