Rioolrenovatie Talud Wervershoof

WERVERSHOOF – Het riool aan de Talud in Wervershoof verkeert in slechte staat waardoor groot onderhoud noodzakelijk is.

Vroeger zou het dat gedeelte van het riool helemaal vervangen moeten worden, maar tegenwoordig maakt gemeente Medemblik gebruik van de techniek genaamd ‘relining’.

Wat is het voordeel van relinen?

Door gebruik te maken van Relining hoeven er geen buizen opengebroken of vervangen te worden. Dit scheelt tijd en geld, en voorkomt een hoop extra overlast voor bewoners.

In het geval van het Talud in Wervershoof ligt het riool onder bestaande bebouwing en zijn de achtertuinen, waar het riool langsloopt, slecht toegankelijk voor het zware materieel dat noodzakelijk zou zijn bij vervanging.

Hoe werkt het?

Met relining wordt een nieuwe kunststof laag glasvezel aan de binnenkant van bestaande rioolbuizen aangebracht. Het riool krijgt dan over de gehele lengte een nieuwe sterke binnenkant die dan weer tientallen jaren meekan.

Portfeuillehouder Nederpelt is erg blij met de mogelijkheid tot relinen, niet alleen vanwege de kostenbesparing, maar vooral omdat met deze techniek voorkomen wordt dat alle tuinen op de schop zouden moeten.

De werkzaamheden aan de Talud in Wervershoof gaan deze week van start. Verwacht wordt dat in week 50 het werk kan worden afgerond.

Omdat met de uitvoering verschillende aannemers betrokken zijn is de hulp ingeschakeld van HB Adviesbureau om de uitvoering te begeleiden.