Marathonschaatsster Beau Wagemaker kijkt terug op prima verlopen 2e Daikin Marathon

HOOGKARSPEL – Natuurlijk waren alle ogen afgelopen weekend gericht op Heerenveen waar de kwalificatiewedstrijden voor de eerste wereldbekerwedstrijden werden verreden, met natuurlijk de historisch verreden 5000 meter door Irene Schouten die maar 3 seconden boven het wereldrecord finishte.

Afgelopen zaterdagavond vond de 2e marathon plaats met de ploeg van Beau Wagemaker. Het verslag van de wedstrijd leest u hieronder.

Afgelopen weekend mocht het schaatspeloton afreizen naar Utrecht voor de 2e Marathon Cup. Door het warmere en vochtig weer sloeg het ijs snel aan, dit betekende zwaardere omstandigheden. Irene Schouten had er zin in en viel in de 1e ronde al aan. Daarna was het wisselvallig, maar na z’n 20-30 rondjes ontstond er een kopgroep van 7 met daarin Irene en ook Beau Wagemaker.  De kopgroep werkte niet heel goed samen, maar ze kregen de zegen van het peloton en sloten later aan.

Tekst gaat door onder de foto

Daarna probeerde Marijke Groenewoud en Irene samen nog te gaan voor nogmaals een ronde voor Irene en Marijke haar 1e, maar deze pogingen werden door het peloton teruggehaald. Ook zat Beau voor een 2e keer in een kopgroep en hadden al bijna 100m, maar toen Team AH/Zaanlander doorkreeg dat Beau in die kopgroep zat ging het gaspedaal open en reden de kopgroep dicht.

Met nog z’n 20rondes te gaan was er een aanval van een 3tal en het lukte hen om weg te komen van het peloton. In deze kopgroep zat o.a. Loesanne Van Der Geest (ploeggenote van Beau) en ook dit 3tal behaalde de ronde voorsprong vlak voordat de bel kwam voor het peloton, om bij het ronde bord op 11 om af te gaan sprinten.

Bij de laatste 10 rondes bleef de club van 10 over om uit te gaan maken wie er op het podium kwam. Er werd nog door verschillende rijdsters aangevallen, maar deze werden relatief makkelijk gepareerd door Irene.

Beau kwam alweer beter in de wedstrijd dan vorige week, maar mist nog net het laatste stukje om echt fris te zijn in de finale. Wel heeft ze het vertrouwen dat het elke wedstrijd beter zal gaan i.v.m. haar voorbereidingen die ze anders doet dan anderen.

Uiteindelijk won Irene de sprint. Loesanne werd 7e en Beau zelf 9e. Dit is een mooie opsteker voor team PGM Bakker, de 1e top-10 klasseringen zijn binnen.

Volgende week mag het peloton naar Heerenveen om in Thialf te gaan strijden.

Op de foto bovenaan: Beau Wagemaker samen met haar ploeggenoten van team PGM Bakker.