Radio Noordzee in het Museum van de 20e Eeuw

HOORN – – Eind vorig jaar verscheen het boek ‘Van Amstel tot Noordzee’. Een boek over de ruim 50-jarige radio- en televisiecarrière van Marc van Amstel. In het boek staan 21 interviews met collega’s die een rode draad vormen in de mediacarrière van Van Amstel. ‘Van Amstel tot Noordzee’ is exclusief te koop via het Museum van de 20e Eeuw en dit museum heeft een hele mooie actie bedacht voor alle kopers van het boek: wanneer je ‘Van Amstel tot Noordzee’ nu bestelt, krijg je er namelijk een uniek merchandise item uit de historie van de zeezender Radio Noordzee bij. Gratis en voor niets!. Deze items komen uit het Radio Noordzee archief van Van Amstel, het station waar hij zijn mediacarrière begon. Wees er wel snel bij: want op is op!’

Over de cadeau actie 

Voor elke besteller van het boek ‘Van Amstel tot Noordzee’ heeft het Museum van de 20e Eeuw één van de onderstaande items als cadeau. Het cadeau wordt samen met het bestelde boek verstuurd.

–              Een herprint van de nooit uitgezonden Radio Noordzee Top 50 van 31 augustus 1974.

–              Een Radio Noordzee ‘Hou ‘m in de lucht’ sticker.

–              Een Radio Noordzee ansichtkaart ‘Groetjes van Radio Noordzee’, ‘Jacky Nordsee’ of ‘Mebo II’.

Het Museum van de 20e Eeuw heeft ook drie unieke Radio Mi Amigo sweatshirts die de komende periode willekeurig naar drie bestellers van het boek ‘Van Amstel tot Noordzee’ zullen worden gestuurd.

Deze actie is geldig zolang de voorraad strekt.

Over het boek 

‘Van Amstel tot Noordzee’ wordt uitgegeven door Marc van Amstel Producties en evenals bij het vorige boek van Van Amstel –‘Radio Noordzee, De Gouden Glans van Radio’-, was ook nu voormalig Radio Mi Amigo DJ Ferry Eden betrokken bij de totstandkoming. Sylvia de Graaf verzorgde de eindredactie en Erik Vos van Foxy Design stond garant voor de prachtige vormgeving.

Het boek wordt ingeleid door Van Amstel zelf; een inleiding waarin hij vertelt over zijn eerste Radio Noordzee herinneringen. Daarna komen de 21 personen, waarbij Marc van Amstel de rode draad is, aan het woord in volgorde van binnenkomst in zijn leven. Daarbij is de aftrap voor Jan Belier van de Zaanse Ziekenomroep waar Van Amstel zijn carrière begon. Vervolgens vertellen Radio Noordzee collega’s Hans Hogendoorn en Hans Molenaar hun verhaal. Gevolgd door Radio Veronica collega Tineke. Waarbij Tineke de zogenaamde haat en nijd tussen Veronica en Noordzee collega’s en passant de wereld uit helpt.

Daarna komen er andere media collega’s aan het woord waaronder Hans Stuijfbergen (Radio Paradio, Museum van de 20e Eeuw), Rob Wilson (Radio M), Ferry Eden (Radio Mi Amigo, Radio Noordzee boek), Erik Vermeij (Vendex, V&D), Bob van Beeten (Omroep Flevoland, WereldOmroep), Wim van de Water (MediaPages, Museum van de 20e Eeuw), Eric van Willigen (KBC), Erik Vos (Foxy Design vormgeving Noordzee boek) en Arno van Boven (Easy FM).

Het boek ‘Van Amstel tot Noordzee’ is prachtig vormgegeven, gedrukt op hoogglans papier met een fraaie harde kaft, gelardeerd met tientallen leuke historische foto’s en leest – mede door alle mooie (media-)herinneringen – heerlijk weg. Het boek is een absolute aanrader voor alle fans en geïnteresseerden in zeezenders, radio, televisie, muziek en… Marc van Amstel.

‘Van Amstel tot Noordzee’ is te bestellen bij het Museum van de 20e Eeuw: https://www.museumhoorn.com/marcvanamstel