Bente Kerkhof start NK Allround met 14e plaats op de 500 meter

OOSTWOUD – Bente Kerkhof rijdt dit weekend het NK Allround op het ijs van Thialf in Heerenveen. Een toernooi dat in het teken staat van het afscheid van 2 schaatsgrootheden, Irene Schouten bij de vrouwen en Thomas Krol bij de mannen. Beiden hebben alles wat er te winnen viel gewonnen en besloten afgelopen week na het WK in Calgary de schaatsen aan de wilgen te gaan hangen.

Lees ook: Irene Schouten: op zoek naar een nieuwe identiteit buiten de schaatsarena’

Het NK Allround trapte het NK met de 500 meter bij de vrouwen die met een ruime voorsprong werd gewonnen door Antoinette Rijpma – De Jong in een tijd van 38.22 voor Elisa Dul in 38.76 en de nr. 3 Melissa Wijfje in 39.22. De uit Oostwoud afkomstige Bente Kerkhoff eindigde in 40.84 als de nr. 14, Evelien Vijn uit Wieringerwerf eindigde in 41,28 als zeventiende. Beide vrouwen moeten het meer hebben van de lange afstanden, de 3 en 5000 meter.

De 3000 meter staat vandaag nog op de agenda waar beiden ook aan de start verschijnen en hun best moeten doen om zo hoog mogelijk te eindigen om zich te plaatsen voor de laatste afstand van zondag.