Racende jongeren in bootjes zorgt voor fikse ruzie Groote Vliet Wervershoof

WERVERSHOOF – Het liep nog niet op een handgemeen uit maar de woede bij een 5-tal eigenaren van sloepen en roeiboten was flink opgelopen. Woedend om jongeren die vol gas over de Groote Vliet Wervershoof binnenvaren en geen millimeter het gas terugnemen. De golfslag zorgde ervoor dat de boten van de woedende eigenaren tegen de aanlegplaatsen aan het slaan waren.

Schreeuwend tegen de jongeren leverde enkel hoongelach op en weg waren ze weer richting de Groote Vliet.. Onze verslaggever sprak zondag 1 eigenaar van een sloep en die vermoed dat het geen jongeren uit Wervershoof zelf waren maar elders vandaan omdat ze weer vol gas de Groote Vliet op gingen en daarna richting Medemblik vertrokken.

Na inspectie van zijn sloep bleek deze gelukkig geen schade te hebben opgelopen maar de eigenaar wist onze verslaggever op het hart te drukken dat hij de volgende keer gereed is om jongeren die ‘schijt’ hebben aan de regels op een warm onthaal te trakteren. ‘Op de politie hoef je niet te rekenen die zijn er toch niet, en ik snap ook wel dat zij niet 24/7 op de Groote Vliet aanwezig kunnen zijn,’ aldus de eigenaar van de sloep.

Het zou gaan om 2 speedboten, 1 met een Yamaha buitenboordmotor en 1 met een Mercury buitenboordmotor. Beide boten zijn wit met een rode band over de lengte van de boot.

Ook op de Groote Vliet is het niet toegestaan om snel te varen, de boetes voor te snel varen op binnenwateren waar dit niet is toegestaan zijn niet mals.

Weet u wie deze jongeren zijn en waar ze wonen, bel dan met de politie via 0900-8844 of als u liever anoniem blijft via 0800-7000