Share

PWN verhoogt in 2023 de tarieven voor drinkwater, gemiddeld is een gezin 48 euro per jaar duurder uit

WEST-FRIESLAND – Door de gestegen energiekosten, maar ook de hogere salariskosten ziet het PWN geen andere mogelijkheid om financieel gezond te blijven door de prijs van een kuub water met 1,73 euro te verhogen. Voor een gezin zal dit op jaarbasis uitkomen op gemiddeld 48 euro aldus PWN.

Maar PWN staat ook voor een enorme investering de aankomende jaren, zo moeten diverse productielocaties worden aangepakt en ook de infrastructuur moet up to date worden gebracht.

Tanja Kroonenberg van PWN zegt tegen het NHD: “We realiseren ons dat deze uitzonderlijke stijging van de prijs van drinkwater impact heeft op onze klanten. Zeker in een tijd dat ook andere kosten oplopen

PWN heeft ook last van de veel hogere kosten voor grondstoffen en materialen en om de zeer goede kwaliteit van het drinkwater, Nederland heeft het beste drinkwater van Europa, te garanderen moet er blijvend worden geïnvesteerd door het bedrijf.

Kroonenberg roept daarnaast ook op om bewuster om te gaan met (drink)water om zo genoeg drinkwater voor nu maar ook voor in de toekomst te hebben.

Totaal aantal keren gelezen: 96 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen