PVV veruit de grootste in Medemblik, VVD, CDA én D66 grootste verliezers, NSC derde partij

MEDEMBLIK – Een aardschok van jewelste trok woensdagavond door Nederland toen de eerste exitpoll verscheen. Een week lang zag het er naar uit dat de 4 partijen, VVD, PVV, GL/PvdA en NSC dicht bij elkaar zouden liggen, maar hoe anders bleek het te zijn.

37 zetels.

De huidige tussenstand laat zien dat de PVV veruit de grootste partij in de Tweede Kamer gaat worden met 37 zetels, op 11 zetels afstand gevolgd door GL/PvdA en nipt daarachter de VVD. De partij van Pieter Omtzigt, Nieuw Sociaal Contract volgt met 20 zetels. De meest voor de hand liggende coalitie is dan ook de PVV met 37 zetels, de VVD met 24 zetels en NSC met 20 zetels, samen goed voor 81 zetels, een ruime meerderheid. Maar om ook de Eerste Kamer mee te krijgen is het bijna een moetje om ook BBB, die met zeven zetels in de Tweede Kamer komt erbij te betrekken waardoor de coalitie dan op 88 zetels komt.

Hoe stemde Medemblik

Ook in de gemeente Medemblik is de PVV veruit de grootste partij geworden, de VVD blijft de tweede partij maar verliest wel ruim 7% van haar stemmen, D66 is de grootste verliezer met ruim 8% minder stemmen en ook het CDA gaat ruim 7% onderuit. De partij van Pieter Omtzigt, NSC, krijgt 13% van de stemmen.

Hieronder ziet u een voorlopige tussenstand van hoe Medemblik stemde.

2 gedachten over “PVV veruit de grootste in Medemblik, VVD, CDA én D66 grootste verliezers, NSC derde partij

  1. En nu doorpakken, echte vluchtelingen mogen blijven maar al dat volk uit veilige landen die hier enkel ellende veroorzaken oppakken en terug naar afrika

  2. De vrouw van Geert is Hongaars, die van Pieter Syrisch en Dilan is zelf Koerdische vluchtelinge… Gelijk meesturen?

Reacties zijn gesloten.