Share

Project VisKringloop Wieringermeer valt in de prijzen

WIERINGERMEER – De VisKringloop in de Wieringermeer is in de prijzen gevallen, samen met nog 3 andere bouwwerken won het project van het Hoogheemraadschap de Arie Kepplerprijs. Deze prijs wordt elke 2 jaar aan bouwprojecten gegeven die zich hebben onderscheiden op o.a. duurzaamheid.

Dit jaar deden 87 projecten mee en de VisKringloop in de Wieringermeer kreeg 345 stemmen, van de 2931 stemmen.

De VisKringloop is een leef- en opgroeigebied voor vissen die trekken tussen zoet en zout water, zoals de glasaal (paling) en de driedoornige stekelbaars. Vissen hebben voor voortplanting en opgroeien namelijk voldoende voedsel en schuilplekken nodig. De door de mens aangelegde stuwen, sluizen en gemalen hebben voor vissen de toegang tot de polder lastig gemaakt. Ook is het brakke water in de Wieringermeer minder geschikt voor zoetwatervissen om zich te kunnen voortplanten.

Totaal aantal keren gelezen: 46 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen