Share

Cryoworld BV en Wagenaar Refrigeration BV krijgen hulp van de provincie om te groeien en te innoveren

ZWAAGDIJK/WIERINGERWERF – Van een 3D-printer voor schoenen, tot dakbedekking van gerecyclede luiers en verduurzamingstechnieken voor telers. Provincie Noord-Holland heeft opnieuw 8 innovatieve ondernemers uit Noord-Holland geselecteerd die in een intensief programma gaan werken aan flinke groeisprongen van hun onderneming.

De bedrijven hebben allemaal gemeen dat ze innovatief zijn en een belangrijke bijdrage leveren aan de klimaatdoelen.

Gedeputeerde Rosan Kocken: “Wat zo mooi is aan GO!-NH en ook weer aan deze editie van GO!-NH Scale, is dat we een heel concreet verschil kunnen maken als provincie. Door deze ondernemers te helpen met groeien, kunnen zij meer impact maken met hun innovaties.”

Scale is gericht op opschalen

Het programma GO!-NH Scale richt zich op ondernemers uit het MKB die goed ontwikkeld zijn in hun huidige markt en de potentie hebben om nieuwe markten aan te boren (op te schalen) met hun product of dienst. De deelnemers werken in 6 maanden een goede marktstrategie uit en krijgen individuele begeleiding door experts. Ze hebben allemaal gemeen dat ze innovatief zijn en met hun onderneming een bijdrage leveren aan bijvoorbeeld een vermindering van de CO²-uitstoot, energietransitie, minder gebruik van schaarse grondstoffen of de regionale economie.

Na 2 introductiedagen vol workshops gaan de ondernemers nu een traject van 6 maanden in.  Paul van Wijngaarden van Bright Kitchen is enthousiast over het tempo en het niveau de eerste dagen: “Ik was erg onder de indruk! Ik heb business studies gedaan en bij hyperscale bedrijven gewerkt, dus heb al de nodige ervaring. We werden tijdens de eerste GO!-NH Scale workshops niet aan de hand meegenomen. We doken gelijk het diepe in. Lekker dat het gaspedaal gelijk hard werd ingetrapt.”

Wagenaar Refrigeration BV (Zwaagdijk-Oost)

Wagenaar Refrigeration BV is specialist in koel- en warmtepomptechniek. Haar nieuwste ontwikkeling is de Dry+ climate: een volledig elektrische en kant-en-klare oplossing voor het koelen, ontvochtigen en verwarmen van groei- en droogruimtes. Met de Dry+-eenheid maakt de teler de stap naar verduurzaming en heeft zo meer flexibiliteit en controle over het hele teeltproces.

Cryoworld BV (Wieringerwerf)

Cryoworld is een hightech ontwikkelbedrijf met unieke kennis en ervaring op het gebied van (extreem koude) cryogene vloeistoffen. Het bedrijf wordt geroemd voor de ontwikkeling van systemen en componenten hiervoor. Hun ontwikkelingen zijn voornamelijk gericht op de energietransitie, onder meer door vloeibaar waterstof in te zetten als energiedrager of brandstof.

Totaal aantal keren gelezen: 73 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen