Politie doet inval woning Bottelierstraat Medemblik en treft 300 hennepplanten aan

MEDEMBLIK – Op vrijdag 3 november en woensdag 8 november 2023 zijn op last van burgemeester Pijl respectievelijk een bedrijfspand en een woning gesloten in verband met het aantreffen van hennep en andere druggerelateerde goederen.

In een woning aan de Bottelierstraat in Medemblik is een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met bijna 300 hennepplanten. De woning was volledig ingericht als kwekerij. Op grond van het Damoclesbeleid van de gemeente Medemblik heeft burgemeester Pijl de woning gesloten voor drie maanden. De gemeente Medemblik treedt hard op tegen vormen van ondermijning.

Ondermijning 

Ondermijnende criminelen maken misbruik van de structuren, regels en faciliteiten uit de legale wereld ten behoeve van criminele activiteiten. Soms gaat dit gepaard met intimidatie of geweld. Hierdoor vervagen normen, wordt de rechtstaat aangetast en neemt de veiligheid en leefbaarheid af. De gemeente wil samen met haar partners ondermijnende criminaliteit tegen gaan. Een van de instrumenten die hiervoor ingezet worden zijn integrale controles. Regelmatig voert de gemeente en haar partners controles uit bij bedrijven en panden in de gemeente Medemblik.  Deze controles hebben een preventieve werking en helpen bij bewustwording onder inwoners, huurder, verhuurders en ondernemers. 

Vreemd verhaal?  
Inwoners die een vermoeden hebben van ondermijning kunnen daarvan een melding maken bij de politie (0900-8844). Liever anoniem? Dan kan men via Meld Misdaad Anoniem een melding doen; telefonisch via 0800-7000 of via het online formulier te vinden op www.meldmisdaadanoniem.nl.  Meld Misdaad Anoniem zorgt er vervolgens voor dat uw melding anoniem bij de juiste instantie terecht komt.   

Foto: dit is niet de betreffende hennepplantage, foto is ter ondersteuning