Nes 228S Onderdijk
Het pand aan de Nes 228 Onderdijk

Piet Mosch (GB): ‘Omwonenden Nes 228 Onderdijk krijgen ineens 4 woningen naast zich’

ONDERDIJK – Gemeenteraadslid Piet Mosch van GemeenteBelangen wil van het college opheldering over de komst van 4 permanente woningen op het adres Nes 228 in Onderdijk. De nu aanwezige vier B&B woningen worden getransformeerd naar 4 appartementen/woningen. Dit werd afgelopen 15 juli 2022 door middels van een ‘kruimelbesluit’ besloten.

Piet Mosch zet grote vraagtekens bij dit besluit omdat in tegenstelling tot eerdere beweringen van het college het B&B gedeelte een bijgebouw is en geen hoofdgebouw waar bewoning niet is toegestaan.

Piet Mosch zegt in vragen aan het college over Nes 228: “De woonomgeving van Nes 228 krijgt hier vlak naast het achterterras plots een kwartet permanente woningen. De geschiedenis tot de komst van dit bijgebouw en vervolgens het besluit tot omzetting -ondanks uw eerdere herhaalde uitspraken naar de woonomgeving dat het niet kan – is “hoogst merkwaardig”. Nergens is maar enige vorm van participatie. Uw beleid is in deze ook niet consistent. Een aanvankelijk simpele doch foute gemeentelijke vermelding in weekblad “De Medemblikker” (welke niet bij iedereen op de deurmat valt!) brengt toch de nodige onrust in de woonomgeving. De gemeente is er voor de inwoners. Blijft u dit anno 2023 een aanvaardbare procedure vinden? Gaarne onderbouwing.

Ondertussen wacht de omgeving van Nes 228 al 13 weken op een besluit van het bezwaarschrift over de komst van deze permanente woningen/appartementen. Mosch wijst het college op de wettelijke termijn voor afhandeling van een bezwaarschrift.

Loading

Reacties

  1. J. De Vries schreef:

    De wettelijke termijn voor behandeling van een bezwaarschrift is hier allang om, die is 12 weken en begint al re lopen op de dag dat de termijn verloopt waarbinnen een bezwaarschrift moest worden ingediend. Dat de termijn van afhandeling soms flink overschreden wordt zie je bij alle gemeenten. Voor de afhandeling nadat de max 12 weken om zijn, vestaan verder geen termijnen. Het is dus niet zo dat wanneer de hoorcommissie bijeen is geweest binnen een vast aantal weken hun advies er moet liggen en b en w een uitspraak moeten hebben gedaan.

  2. Francien schreef:

    Kan die Mosch niet gewoon met pensioen gaan