Share

Personeel ziekenhuizen gaan zondagsdiensten draaien nu de cao-onderhandelingen zijn vastgelopen

WEST-FRIESLAND – Het overleg tussen de vakbonden aan de ene kant en de werkgevers in de zorg aan de andere kant is vastgelopen. De vakbonden hadden de werkgevers een ultimatum gesteld voor 10% meer loon voor dit jaar en 100 euro bruto per maand. Maar de Vereniging van Ziekenhuizen hebben deze eis naast zich neergelegd waardoor de vakbonden het personeel in tientallen ziekenhuizen gaat oproepen enkel nog spoedeisende zorg te gaan verlenen.

Volgens Elise Merlijn van de vakbond FNV willen de werkgevers gaan korten op de vergoeding voor o.a. de diensttoelage. In meer dan 50 ziekenhuizen in Nederland heeft het personeel al aangegeven te gaan staken en enkel nog de hoogstnoodzakelijke zorg te gaan verlenen.

Er werken ruim 200.000 mensen in de ziekenhuizen in Nederland.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl