Oud-Medemblikse Rosa van Doorn pakt brons tijdens NK Mountainbiken

MEDEMBLIK – Het Nederlands Kampioenschap mountainbike heeft afgelopen weekend meerdere Noord-Hollandse medailles opgeleverd. Alkmaarse Sophie von Berswordt snelde achter topfavoriet Anne Tauber naar het zilver bij de dames. Ook bij voormalige Medemblikse Rosa van Doorn hangt er sinds dit weekend een medaille aan de muur.

Bij de beloftenvrouwen snelde de 20-jarige Van Doorn naar de derde stek.De tegenwoordig in ’s Heerenberg wonende Van Doorn komt uit voor de ploeg van Giant LIV Off-Road Team. “Voor mij was de tweede keer dat ik deel heb genomen aan het NK XCO in Watersley”, vertelt ze op de website van GIANT LIV. “Dit jaar heb ik specifieker getraind richting het NK om het doel, een podiumplaats bij de belofte, te behalen. Ik heb meerdere keren het parcours verkend en veel trainingen gebaseerd op de wedstrijd. De start ging razendsnel een startklim op, waarna ik als vijfde de rockgarden af reed. Al gauw merkte ik dat ik mijn eigen tempo moest rijden en na de eerste ronde lag op de derde plaats. In de verzorgingsplaats riep ik naar mijn vader; ‘het gaat best lekker’. De andere verzorgers bij de technical zone moesten hard lachen om mijn opmerking.

Niek Hoornsman uit Wieringerwerf greep ook het brons. Bij de beloften mannen bleef hij ploeggenoot Paul Snip voor. Ramses Bekkenk zorgde voor een verdere uitbreiding in zijn prijzenkast. De Schoorlnaar noteerde een zilveren plak bij de masters.

Foto: Giant Liv Benelux Off-road Team