Opmerkelijke nummer 1 bij “Gezelligheid Troef” in Hem/ Venhuizen

HEM/VENHUIZEN – Ze waren weer terug, schreven wij vorige week 30 september. Maar vandaag moesten Gerard Groot & Chris Stappershoef anderen voor laten gaan. Tine de Hart & Gerda Zwie, zij werden eerste, hadden een minder goede tafel tegen Ank Putters & Riet Spaander die op deze tafel 55% scoorden. Maar met uitschieters van 97,50%, 90,00% en 72,50% eindigen zij met 67,50% op de eerste plaats.

Opmerkelijk was hun hoge score op tafel 2 bij spel 5 waar veel ♥ boden. 5♥ was wel erg overmoedig. -1. Eechter2♥ was met +3 een te laag bod en 3♦ was eigenlijk zo gek nog niet met 6 Impies. Maar de 4♥ + 1 was van Tine de Hart & Gerda Zwier een topper. Ook wanneer er werd gepast bij dit spel kon je scoren. 8 Impies. Een vreemde tafel dus. Spel zes was opnieuw  een goed bod voor De Hart & Zwier met 4♥ de volle buit. Waar anderen bleven steken op 3♥ of 2SA.

Bij de laatste verzuimde de maat de conventie Jacoby toe te passen, waardoor je op een ♥ bod uitkwam. De 3SA door De Hart & Zwier in spel 7 was opnieuw een volle 100% en vervelend voor hun Componenten. Omdat alle andere spelers bleven steken op 3♠ en slechts 3 Impies opleverden. Bij spel 8 hadden de twee speelsters opnieuw het geluk dat anderen te laag boden of over de 4♠ heen gingen en 5♥ boden. Slechts paar Guda Mastenbroek & Marth Beemster maakten contract. 100%.  Anderen gingen gedoubleerd -1 wat wel toch nog 60% opleverde.

Spel 20 had een beter bod verdiend. Er zat namelijk een grote slem in. De beste score was er voor Marijke van Schooten & Joke Hoffer zij maakten 7SA, maar boden 3SA +4 en dit maakte 720 punten. Degenen die 4♠ boden +3 bleven steken op 710 punten, maar maakten 7♠. Maar ook het koppel Lida Schoon & Truus Molenaar boden 3SA en gingen 2 down. Dit leverde voor Guda Mastenbroek & Marth Beemster de volle 100 procent op. In de bridge kringen wordt dan gesproken van goede uitkomst.

Dus ook deze middag werd ook weer geen slem geboden in al de 24 spellen. Het was weer een gezellige middag.