Operatie ‘Warhammer’ zorgt voor reuring in de gemeente Medemblik.

MEDEMBLIK – Al de hele week wordt er met zwaar geschut geschoten vanaf Breezanddijk op de Afsluitdijk, schoten die niet alleen te horen zijn in de gemeente Medemblik maar wie op de IJsselmeerdijk bij Medemblik gaat staan ziet ook de waar de granaten in het water terechtkomen, een enorme zuil van water is duidelijk te zien.

Maar niet alleen wordt er met zwaar materieel geschoten, een groot deel van Noord-Holland is toneel van de grootscheepse legeroefening waarbij Chinooks en Apache helikopters veelvuldig tot laat in de avond te zien en te horen zijn.

Boven de Wieringermeer, een aangewezen laagvlieggebied, laten de piloten van de Apaches zien wat voor stunten je allemaal kan uithalen met een gevechtshelikopter, alsof het kinderspel is. Woensdagmiddag landden de Apaches op het Pelmolenpad in Hoorn om bijgetankt te worden. Dit bracht een hoop mensen op de been die deze Apaches wel eens van dichtbij wilden zien.

De Apaches en Chinooks zijn weer terug naar hun basis gevlogen, maar de schietoefeningen vanaf Breezanddijk duren nog t/m vrijdag 30 september.