Openbaar Ministerie in hoger beroep tegen vrijspraak inwoner Medemblik, de man zou zijn ex-partner zwaar hebben mishandeld en verkracht

MEDEMBLIK – Het Openbaar Ministerie legt zich niet neer bij de vrijspraak van de 54-jarige Piotr D. uit Medemblik die op 12 december 2021 zijn voormalige partner in hun woning aan de Goudsmidsgilde in Medemblik zwaar zou hebben mishandeld en hebben verkracht.

Lees ook: OM. eist 7 jaar cel tegen Medemblikker wegens zware mishandeling ex-vrouw

Het slachtoffer had verklaard dat D. haar met haar hoofd tegen de grond zou hebben geramd tot ze haar bewustzijn verloor. Toen ze bijkwam dreigde de 54-jarige man om zijn vrouw te besnijden, en zou haar hebben gepenetreerd met een multitool. Aanleiding van het geweld zou een echtelijke ruzie zijn geweest. D. zelf ontkende dat hij daarvoor verantwoordelijk is geweest.

Te weinig bewijs

Volgens de Alkmaarse rechtbank stond het vast dat de vrouw inderdaad mishandeld is, maar is het niet zeker dat D. daar verantwoordelijk voor is geweest. De verklaring van het zoontje van D. en zijn ex was volgens de rechtbank te onduidelijk om te gebruiken voor het bewijsmateriaal. Ook de vingerafdrukken die op de wijnfles werden aangetroffen zijn volgens de rechters te weinig bewijs

Het OM. heeft dus nu hoger beroep aangetekend, en zal tijdens de inhoudelijke zitting wellicht weer een hoge celstraf gaan eisen. Het is nog onduidelijk of de vrouw ook in hoger beroep is gegaan.