Share

OM. eist 7 jaar cel tegen Medemblikker wegens zware mishandeling ex-vrouw

Vrouw beschuldigt ex-man van schokkend geweld: ,,Hij was geconcentreerd en vastberaden. Hij sloeg om me te doden.”

MEDEMBLIK – De ex-vrouw van de 54-jarige Piotr D. uit Medemblik heeft dinsdag bij de rechtbank in Alkmaar het schokkende verhaal verteld over wat haar is overkomen op 12 december 2021. ,,Ik ben slachtoffer geworden van mijn eigen man. Mijn zoon is zijn vader verloren, ook al leeft hij nog. Het is moeilijk om zowel slachtoffer, als moeder van een slachtoffer te zijn.” zei de vrouw.

De 54-jarige Medemblikker zou de dag voor het voorval hebben ontdekt dat zijn vrouw via internet seksueel contact had met meerdere Poolse mannen. D. besloot bij vrienden langs te gaan, waar hij een grote hoeveelheid wodka dronk. Volgens het vermeende slachtoffer werd ze die vroege ochtend wakker doordat D. op haar zat en met geweld haar keel dicht drukte; ,,Hij was geconcentreerd en vastberaden. Hij sloeg om me te doden.” vertelde de vrouw. Vervolgens zou haar ex haar hoofd meerdere keren haar hoofd tegen de vloer geslagen. Daarna trok hij mijn onderkleding naar beneden.” D. zou haar volgens de vrouw hebben gepenetreerd met zowel een fles als een multitool. ,,Ik lag in een plas bloed en urine. En hij wilde dat mijn zoon me zo zou vinden.”

De 54-jarige verdachte ontkent echter alles; ,,Ik wil zeggen dat ik dat niet heb gedaan. Niks van wat mij ten laste is gelegd.” zei hij bij aanvang van zijn zaak. Hij bevestigde dat hij eerder ontdekt had dat zijn vrouw vreemd ging, en wilde van haar scheiden. Hij zou bij vrienden langs zijn gegaan om uit te huilen, en was van plan om het jaar erna naar Polen te gaan om de scheiding in gang te zetten. Toen hij vervolgens thuis kwam trof hij naar eigen zeggen het huis in chaotische toestand aan. De auto was verdwenen, en hij wist niet waar zijn vrouw naartoe was. Tien minuten later werd hij door de politie aangehouden.

D. zegt niet te weten weten wie zijn vrouw dan wel heeft mishandeld. De vrouw had meerdere kneuzingen aan haar hoofd. Ook haar oor bleek gescheurd en gekneusd, en door de zwellingen kon ze haar ogen niet meer openen. Ze diende een flinke vordering tot schadevergoeding in van 33.000 euro. Ook werd er namens de zoon van het stel een schadevordering van 5000 euro ingediend.

De officier van justitie vroeg om die vorderingen volledig toe te wijzen. Ze zei voldoende bewijs te zien voor de verklaringen van het slachtoffer. Zo is er DNA-materiaal van het slachtoffer op een wijnfles in de woning gevonden, en de zoon van het stel zei die nacht zijn vader te hebben gehoord. Ze eiste uiteindelijk 7 jaar gevangenisstraf en een contactverbod met zijn ex.

De advocaat van D. vroeg om integrale vrijspraak.

De Alkmaarse rechtbank doet 24 januari uitspraak.

Totaal aantal keren gelezen: 136 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen

Reacties

  1. Anoniem schreef:

    7 jaar maar? Veel te kort.

  1. 24 januari 2023

    […] Lees ook: OM. eist 7 jaar cel tegen Medemblikker wegens zware mishandeling ex-vrouw […]