IMG 20230625 WA0061
Foto: Inter Visual Studio

Ondanks dat 90 mensen onwel werden noemt organisatie Ironman het evenement geslaagd

WEST-FRIESLAND – Overal in Nederland werden sportevenementen waar het vooral ging om uithouding, zoals de halve marathon in Utrecht afgelast of ingekort. Behalve in West-Friesland, daar ging de Ironman gewoon door bij temperaturen van boven de 30 graden, en met het effect van het hete asfalt erbij mocht daar nog wel een graad of 10 bij worden geteld. Ondanks dat vond Eddy Bakker van de organisatie achter de Ironman het evenement geslaagd. Tegen het NHD vertelde Bakker dat over de hele wereld 200 ironmans worden georganiseerd en dat de veiligheid van de deelnemers heel belangrijk is

Lees ook: Hulpdiensten hebben het druk, 40 mensen onwel, 8 mensen naar het ziekenhuis

Ondanks de extra maatregelen werden toch nog 90 sporters en toeschouwers bevangen door de hitte, 50 van hem moesten door hulpdiensten worden behandeld en 8 van hen moesten naar het ziekenhuis. In een speciale tent kregen de mensen die bevangen waren door de hitte een speciaal water- en/of ijsbad om de lichaamstemperatuur naar beneden te krijgen waarna een artsenteam een besluit nam of iemand wel of niet naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

De Hoornse brandweer besloot om een met behulp van brandweerslangen een straat van douches te maken waar de sporters doorheen konden lopen om af te koelen.

Tekst loopt door onder de foto

Volgens organisator Eddy Bakker was afgelasten een te gemakkelijke weg dat veel consequenties heeft en het was volgens Bakker ook niet nodig omdat rond 15:00 uur alles onder controle was. Tegen het NHD zegt Bakker dat hij nog veel deelnemers fris ogend over de finish zag komen.

Loading