OM verdenkt Medemblikker ook van verkrachten ex-vriendin

MEDEMBLIK – Het openbaar ministerie verdenkt de 54-jarige Piotr D. uit Medemblik ook van verkrachting en aanranding van zijn ex-vriendin op 12 december vorig jaar. Dat werd maandag duidelijk tijdens een zitting bij de rechtbank in Haarlem. De verdachte werd al beschuldigd van poging tot doodslag op zijn ex. Hij zou haar zou op dezelfde dag in Medemblik de keel hebben dichtgeknepen en de vrouw op haar hoofd hebben geslagen.

Het openbaar ministerie had het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gevraagd onderzoek te doen naar een seksattribuut, dat een rol zou hebben gespeeld in deze zaak. Uitkomst van dit onderzoek is dat er geen vaginaal DNA van het slachtoffer op deze multitool zat.

De advocaat van de Medemblikker was het er niet mee eens dat de aanklacht werd uitgebreid met verkrachting en aanranding. Ze was van mening dat het OM daarmee te laat op de proppen kwam, maar de rechtbank was die mening niet toegedaan. Justitie mag de man van de rechtbank ook vervolgen voor de zedenfeiten. Het was duidelijk dat het tot nu toe om een voorlopige dagvaarding ging.

De raadsvrouw vroeg de rechtbank om het voorarrest van D. te schorsen. De man zit al zeven maanden vast. Hij heeft steeds ontkend. ,,Wilt u alstublieft mijn voorarrest schorsen?”, vroeg D. zelf ook aan de rechtbank. ,,Ik heb al heel lang in voorlopige hechtenis gezeten.” De rechtbank neemt hierover dinsdag een beslissing.

Het is nog onbekend wanneer de rechtbank de strafzaak tegen D. inhoudelijk gaat behandelen.

Lees ook: