Medemblikker ontkent geweld en misbruik ex-vriendin

MEDEMBLIK – Een 54-jarige inwoner van Medemblik heeft maandag voor de rechtbank in Haarlem ontkend dat hij 12 december vorig jaar zijn ex-vriendin heeft geprobeerd te wurgen of haar seksueel heeft misbruikt. Piotr D. zei dat hij niets misdaan heeft en graag weer verder wil met zijn leven.

De Medemblikker zit al ruim een half jaar vast op verdenking van poging tot doodslag en seksueel misbruik. Volgens Justitie heeft D. de keel van zijn ex met beide handen dichtgedrukt, zijn duimen op haar hals gezet en haar daarna meerdere malen op haar hoofd geslagen. Daar kwam later dus een zedenmisdrijf bij.

Het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt of de vrouw is misbruikt met een zogeheten multitool. Onderzocht of dit seksattribuut vaginaal DNA van de vrouw bevat. De uitkomst van dit onderzoek wordt binnenkort verwacht.

Raadsvrouw M. Öz vroeg maandag aan de rechters om haar cliënt in afwachting van zijn proces vrij te laten. Volgens haar is er onvoldoende bewijs dat de Medemblikker schuldig is. Zij gaf ook aan dat de man zijn werk kwijtraakt als hij nog langer vast blijft zitten.

De officier van justitie zag niets in vrijlating van de Medemblikker. Volgens haar is de aanklacht daarvoor te ernstig. De rechtbank neemt snel een besluit over het voorarrest van Piotr D.

Lees ook:

Loading