Nieuweboer dames wel, heren helaas niet

WERVERSHOOF – Voor zowel Heren 1 als Vrouwen 1 werd er afgelopen vrijdag voor een vervolg in de bekercompetitie gespeeld. Eerst mochten de vrouwen de Darshal verblijden met hun wedstrijd tegen Winkel en de heren speelden tegen Vrone voor een plek in de volgende ronde.

Nieuweboer VR1 trok vrijdag aan het langste eind. De tweede bekerwedstrijd van het seizoen was een spannende pot, na de 1-0 van Ardine Tijsseling kwam Winkel langszij. Sarah Grooteman bracht de dames echter weer op voorsprong, Winkel bleef echter aandringen en wist wederom gelijk te maken. Met nog 5 minuten op de klok en een stand van 2-2 leek het even op penalty’s te gaan uitlopen. Dit keer was het Ardine Tijsseling die haar kansen goed benutte en de 3-2 en 4-2 op het scorebord zette. Mede door haar hattrick staat Nieuweboer nu in de volgende ronde!

Heren 1 speelde tegen topklasser Vrone een goede wedstrijd. De 0-1 achterstand, een binnengeschoten vrije trap, kon Nieuweboer dit ombuigen in een 3-1 voorsprong. Invaller Stefan Otsen kon de bal van een aanvaller af snoepen en rondde een-op-een koel af, daarna een lange bal van dezelfde Stefan Otsen die over Koen Bakker zijn hoofd vloog en pardoes het doel in belandde. Lex Verlaat maakte na een lange bal van achteruit de derde. Na de rust een ander spelbeeld daarentegen, twee minuten na rust kwam Vrone terug tot 3-2 uit een vrije trap. Lex Verlaat had de vierde op zijn schoen maar een verdediger wist de bal net van de doellijn te krijgen.

Twee blessuregevallen voor Nieuweboer zorgde ervoor dat er met minder wissels gespeeld werd, dit was ook duidelijk in het spelbeeld geworden. De 3-3 viel, maar de kans op de 4-3 was er alleen raakte Joost Kolenberg het houtwerk. De 3-4 en 3-5 van Vrone kwamen snel achter elkaar en had Nieuweboer moeite om wat terug te doen. Keeper Stan Vertelman probeerde het nog een keer met een dropkick, maar de bal vloog rakelings langs de paal.

Een uitstekende wedstrijd van Nieuweboer waarin net niet aan het langste eind werd getrokken.