Nieuwbouw Wognum Noord: 65% betaalbaar, waarvan minimaal 30% sociale huur

WOGNUM – De gemeente Medemblik en de ontwikkelaars USP-Kuin-Klok VOF en Vos Bouw- en exploitatiemaatschappij  werken samen om een grootschalig woningbouwproject aan de noordkant van Wognum voor te bereiden. Er wordt in juli 2024 een intentieovereenkomst getekend waarmee de samenwerking wordt bekrachtigd. Het woningbouwprogramma bevat minimaal 640 woningen en zal gefaseerd worden gerealiseerd.

Lees ook: Bestemmingsplan Bloesemgaerde-Noord in Wognum onherroepelijk na uitspraak Raad van State

Het plan bevind zich op dit moment in de zogenoemde definitiefase van de projectfasering en de komende maanden staan in het teken van het uitwerken van de kaders waarbinnen de projectontwikkelaars moeten werken. Hierbij worden ook De Woonschakel en Het Grootslag als woningbouwcorporaties bij betrokken.

Beren op de weg

Maar voor het zover is dat de projectontwikkelaars dan ook echt kunnen gaan bouwen moet er eerst nog onderzoek worden gedaan naar de verkeersafwikkeling bij de rotonde A.C. de Graafweg. Het lopende verkeersonderzoek en de daaruit voorkomende verkeerskundig oplossingen hebben draagvlak nodig van zowel de provincie als van Rijkswaterstaat. De eerste gesprekken met de provincie zijn positief verlopen, de provincie heeft tijdens deze gesprekken aangegeven dat het toekomstige verkeer vanuit Opmeer ook in het onderzoek moet worden betrokken. Er komt daarnaast ook een apart onderzoek naar het verkeerseffect voor de Hoornseweg in Wognum

De gemeente Medemblik is met de eigenaar van het perceel Kerkstraat 86a in Wognum in gesprek om het terrein te transformeren naar woningbouw, het is nu in gebruik als bedrijfsruimte. Daarnaast is vanuit de gemeenteraad de wens uitgesproken om ook flexwoningen te gaan realiseren in Wognum waarbij Wognum Noord één van de locaties is om hier invulling aan te gaan geven. De ontwikkelaar van de plannen heeft voorgesteld om de focus vooral te leggen op het realiseren van één integraal plan met enkel permanente woningen.

De gemeente Medemblik kan nog geen datum geven wanneer er gaat worden begonnen met de bouw van de minimaal 640 woningen. De verwachting is dat in september 2025 de anterieure overeenkomst met de ontwikkelaars van Wognum Noord wordt aangegaan.

Eén gedachte over “Nieuwbouw Wognum Noord: 65% betaalbaar, waarvan minimaal 30% sociale huur

  1. Mooie invulling van de woningbouw voor Wognum die de VVD in 2021 inzette (toen nog onder de naam De Commandeur) en die uiteindelijk door de raad vorig jaar is overgenomen! Met ook sociale woningbouw. We komen er wel.

Reacties zijn gesloten.