Bente Kerkhoff uithijgend na haar gewonnen race op de 3000 meter tijdens het NK Allround (Screenshot NOS)
Share

Nette prestaties Bente Kerkhoff (14e) en Evelien Vijn (16e) op de 3000 meter NK Allround

HEERENVEEN – Dat beide meiden niet zouden gaan meestrijden om de topposities was vooral al wel duidelijk. Bente is hersteld van een hersenschudding en Evelien rijdt dit seizoen voor het eerst bij de senioren en zit nog in het opleidingsteam van Jumbo-Visma.

Desondanks reden beiden een keurige race die ze ook beiden wisten te winnen en nipt net geen persoonlijk record reden. Bente Kerkhoff en Evelien Vijn moeten nu op de 1500 meter alles geven om nog kans te maken op een startbewijs op de afsluitende 5000 meter.

De strijdt om de NK Allround gaat dit jaar tussen 3 dames, Antoinette Rijpma – de Jong, die op de 3000 meter 2e werd, Marijke Groenewoud die de 3000 meter wist te winnen en als eerste vrouw onder de vier minuten wist te blijven in Thialf tijdens een NK Allround toernooi en Joy Beune als derde vrouw..

Het drietal maakt gretig gebruik van de afwezigheid van Irene Schouten die zich afmeldde voor het NK omdat dit niet in haar schema paste omdat zij zich nu richt op het NK Marathon.

Morgen rijden de dames de 1500 meter dat live te volgen is NPO1 bij de NOS.

Totaal aantal keren gelezen: 521 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De sport redactie van Medemblik Praat wordt gedaan door een fanatieke maar soms ook luie sportredacteur. Met veel energie probeert zij zoveel mogelijk het sportnieuws up to date te houden