d
Share

Forse verbetering persoonlijk record op de 5000 meter voor Jordy van Workum.

HEERENVEEN – De race tegen zijn direct concurrent winnen zou een onmogelijke opgave blijken, Marcel Bosker. Bosker moest 1.6 seconden goedmaken op Jordy van Workum die op de 500 meter derde werd. Bosker ging dan ook snel van start maar Jordy wist hem prima te volgen.

Met vrijwel gelijke rondetijden, die op het einde van de race iets opliepen moest Jordy van Workum, Bosker toch laten gaan maar wist de schade te beperken. Een mooie vooruitzicht voor de 1500 meter die woensdag wordt verreden en waar Jordy zeker iemand is om rekening mee te houden. Dus meedoen aan de afsluitende 10.000 meter is nog niet uitzicht voor Jordy van Workum.

Winnaar werd zoals verwacht Patrick Roest die zelfs maar een paar honderdsten van een seconde tekort kwam om het belegen record van Kramer uit de boeken te schrijven. Beau Smellink verraste vriend én vijand door zijn persoonlijk record sterk te verbeteren en Kars Jansman finishte als derde.

Jordy van Workum eindigde in een meer dan prachtig persoonlijk record op plaats 5.

Totaal aantal keren gelezen: 137 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De sport redactie van Medemblik Praat wordt gedaan door een fanatieke maar soms ook luie sportredacteur. Met veel energie probeert zij zoveel mogelijk het sportnieuws up to date te houden