Negen huurders De Woonschakel kregen sleutel woning voormalig DEK-terrein Medemblik

MEDEMBLIK – Afgelopen donderdag ontvingen negen huurders de sleutels van de nieuwbouwwoningen in de straten Binnenkruier en Molenbrug op de voormalige voetbalvelden van DEK in Medemblik. Totaal reageerden 674 woningzoekenden op deze sociale huurwoningen met een huurprijs van € 633,-

Voormalig wethouder Andrea van Langen en haar opvolger Jeroen Broeders, verantwoordelijk voor de sociale volkshuisvesting in de gemeente Medemblik overhandigen de sleutels aan twee bewoners. Symbolisch dragen zij hiermee ook de sociale woningbouw aan elkaar over.

Veel kwaliteit voor lage bouwprijs

Albert Gieling, directeur van De Woonschakel: ‘Deze moderne huurwoningen in Medemblik zijn comfortabel, zeer goed geïsoleerd en uitgerust met energiezuinige installaties. De woningen beschikken over een lucht/water warmtepomp voor het verwarmen van de woning en het leveren van warm water in combinatie met zonnepanelen. In deze geheel nieuwe woonwijk zijn de sociale huurwoningen van het woonblok Molenbrug gelegen aan doorvaarbaar water.

Architect De Wolff & Partners BV uit Grootebroek tekende voor het ontwerp. Uitgangspunt was de bouw van compacte woningen tegen lage kosten. Dit heeft geresulteerd in 3-kamerwoningen waarbij de totale kosten per woning € 176.000 bedragen. De bouw van de woningen werd uitgevoerd door aannemingsbedrijf Kuin BV uit Bovenkarspel.

Bouwprojecten

De Woonschakel wil graag meer sociale huurwoningen realiseren in de gemeente Medemblik om aan de grote vraag van woningzoekenden te kunnen voldoen. Hierover gaat de corporatie graag het gesprek aan met het nieuwe college van B&W van de gemeente Medemblik.

Links en rechts wordt wel over plannen nagedacht of zijn deze in ontwikkeling. Het slaan van heipalen voor nieuwe woningen geeft feitelijk pas het mooiste perspectief aan woningzoekenden die hard op zoek zijn naar een betaalbare huur- of koopwoning,’ aldus directeur Albert Gieling van De Woonschakel.